Marbella guide del 1 – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Marbella guide del 1

Hej Hej,

Här kommer en liten guide till mitt Marbella, som har varit ett andra hem sedan barnsben. Jag avslutar med lite tips från mamma, hon är där ännu oftare. 🙂

I del 2 kommer strandtips, klubbar, boende och vad man kan göra (förutom att sola). 🙂

Kram Kram

Lunch: 

Rachel’s – en härlig liten eco restaurang ligger på Hotell Puente Romano.

Starz är en svenskägd restaurang på Centro Plaza i Nueva Andalucia. En favorit för frukost och lunch om man bor i närheten och inte är på stranden. Väldigt bred meny.

Belvedere och Piucaro i Puerto Banus. Båda restaurangerna ligger väldigt fint. Maten är enkel men bra. Dem här ställena känns bäst när strandrestaurangerna är stängda för säsongen och man vill få känslan av hav och strand. 

Nuevo Reino på San Pedro strandpromenad. Mysig spansk restaurang som ligger fint. Det är ett ställe vi framförallt besöker off season.

Kala Kalua på San Pedro stranden är en härlig liten spansk restaurang som ligger på stranden. 


Middag

Tahini är en stor favorit. Japansk restaurang som ligger vid vattnet. Vi är där året runt men sommaren är snäppet vassare. God mat och drinkar. 

Puente Romano – på hotellet finns det flera restauranger och jag kan rekommendera allihopa. Det som är så trevligt är att alla har en gemensam innergård som är super mysig. På bilderna är vi på Bibos.

Casanis och Café Flore, en belgare och en italienaren med samma ägare. Casanis är min favorit i Marbella. Så mysig både på sommaren och vintern, kanon mat. Kan varmt rekommendera. Den ligger inne i Marbella gamla stan. 


Benhavis är en mysig by uppe i bergen. Min favorit restaurang Sarten har tyvärr stängt :(( Men det finns många restauranger och man sitter så mysigt 

Los Tres är en mysig restaurang i Nueva Andalucia. Perfekt för off season framförallt, om ni bor i området. God mat.

Trocadero Arena ligger på Marbella-stranden. Sjukt fint både inne och ute. Toppen för både ett stort gäng eller en härlig dejt.

La Moraga ligger mitt emot El corte ingles i Puerto Banus. Det är modern tapas.

Picasso – har man varit i Puerto Banus så känner man garanterat till Picasso, restaurangen som alltid har kö! Picasso är perfekt om man vill strosa runt i hamnen och äta något lite snabbt. Har ni inte barn så sitt ute, blir rätt livat där inne. Har ni barn, ät inte upp pizzakanterna, att mata fiskarna med bröd var det bästa vi visste när vi var små och åt middag på Picasso. 🙂 Mycket minnen! 

Mosh fun kitchen – middag med partykänsla (vi har inte varit där men hört gott om det av familjen). Blir ett besök i sommar.

Här kommer lite extra tips från mamma:

ENTRE LIMONES – Liten läcker restaurang med smårätter A la fine dining.

PAELLA Y MAS – Trevlig restaurang med höga ambitioner och god mat.

ASADOR GUADALMINA – Bra tapas & grillat kött.

SKINA – Tasting meny. Fine dining mysig i liten gränd.

DANI GARCIA – Stjärnkrog på Puente Romano.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.