Marbella del 2 – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Marbella del 2

Fortsättning på min Marbella guide. 🙂

Stränder:

Pedros beach, här har jag spenderat mina somrar så länge jag kan minnas. Pedros är en mysig strandrestaurang med fantastisk mat, alltid färska råvaror och super gott! Deras gambas pil pil är bäst i Marbella (enligt mig och många fler haha)! Solstolarna är helt vanliga, så du kommer definitivt hit för trevlig stämning och bra mat. Det är inte jätte billigt, men värt det. Mums, längtar till april när jag och Micki ska äta oss igenom menyn.

Purobeach är en favorit, så relaxing. Solstolarna ligger på runt 40 € (sist jag var där), då ingår handduk, en vatten och lite frukt. Maten är bra, inte fantastisk men absolut bra. Vi ligger alltid vid poolen men det finns även strandstolar. Det är skön loungemusik och en avslappnad stämning. Barn är inte välkomna under högsäsong tyvärr 🙁

Nikki beach är till skillnad från Puro en mer festlig beach club. Söndagar är deras bästa dag om man är ute efter fest. Nikki är rätt dyrt.

Trocadero playa är en mysig strand med bra mat på The Golden Mile. 

Ocean Club hängde vi mycket på förr, jag har inte varit där på några år nu. Deras dag är lördagar (var det förr iaf) om man är ute efter fest, här har jag spenderat några blöta dagar i yngre år.. haha! God sushi.


Att göra:

Padel tennis är väldigt populärt i Marbella, här spelar vi. Härligt med en form av tennis där du inte behöver vara så duktig. Kul att spela när man är ett gäng, nedan ser ni två galningar ni inte vill möta i någon sport, min man och Petra, haha! 


Shopping:

I Puerto Banus hamnen ligger alla high end butiker, exempelvis Gucci, Tom Ford, Dolce & Gabbana och LV. Härligt att bara strosa omkring, sätt er på Salduba (bra läge i hamnen) och spana på folk, finns en hel del att se haha.. 

El Corte Inglés köpcentrum ligger också nere i Puerto Banus men inte vid hamnen, värt ett besök. Mitt emot ligger Marina Banus, där finns bland annat H&M och Zara.


Promenera:

San Pedro promenaden är super mysig om ni bor i närheten.

The Golden Miles strandpromenad är så vacker, värt ett besök.


Efter middagen:

Suite ligger på Puente Romano hotellet, perfekt att gå till om ni äter på någon av restaurangerna där, för en drink eller en hel festkväll.

Finca Besaya är en stor villa som ligger uppe i bergen, så häftig! Dem har även en populär restaurang Skön musik och härlig stämning, lite äldre publik. Perfekt att åka till Finca efter en härlig middag. 

Stora anrika nattklubben Olivia Valere är definitivt värt ett besök om ni vill parta. Jag skulle säga att denna nattklubb är sista stoppet, blir bra runt 03.. Väldigt pampig klubb! Finns också en del utomhus som är lite lugnare.


Boende:

Marbella är inget typiskt hotell resmål. Om ni är ett gäng skulle jag verkligen rekommendera er att hyra en lägenhet/hus, framförallt under högsäsong. Så härligt att kunna ta en drink och äta härliga middagar “hemma”. Min familj har lägenhet i området Nueva Andalucia, bra läge. En härlig drink på altanen som bilderna nedan är oslagbart!

Om ni vill bo på hotell skulle jag rekommendera Claude och Town House

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.