Amning och gröt – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Amning och gröt

Hej alla fina!

På söndag blir Chloé 6 månader, wow vad tiden går fort. Hon är så stor nu vårt lilla hjärta, det händer verkligen saker i hennes utveckling hela tiden. Sedan ungefär 2 veckor tillbaka har jag ersatt Chloés kvällsamning med gröt och lite fruktpuré, hon diggar det! Sömnen har dessutom blivit såå mycket bättre, brukar bli runt 5-6 timmar i sträck i vagnen eller egen säng (lite dagsform), sedan ammar jag och så sover hon vidare med oss till 6.30. Ibland känns det som sängen är den mest skräckinjagande platsen på jorden. :-O Men, vilken skillnad det har blivit sen hon började äta, så skönt för oss alla. Hennes mage är igång så inga problem där. Dock blir hon ledsen när hon ska göra storblöjan, är det normalt i början? Nu har jag fört in gröt på dagen också. Just nu ammar jag ungefär 4 gånger per dygn. Första nätterna med gröt var hemska för mina stackars bröst haha, trodde de skulle explodera, men nu börjar de vänja sig med att hon inte snuttar på kvällen. 

Vi har inte gett oss på mat ännu, får bli efter Miami. Jag kommer dessutom börja fasa ut amning efter Miami och gå över till välling (hon är verkligen inte förtjust i ersättning, jag vill liksom inte tvinga i henne). Har ni några tips på bra välling, vi är inne på OTTO, är det någon som testat?

Jag tycker det är lite svårt att sätta hennes mattider, hur ser/såg matrutinerna ut för er med bebis runt 6 månader? Så tacksam för input. 🙂 Kommer som sagt försöka införa ett riktigt mål mat inom några veckor, tänker runt lunch så magen har tid på sig att jobba. 

Kram Kram

En liten film på Chloé när vi var på yoga 🙂 

Vad tycker ni om små filmer, yay or nay?? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.