Min Miami guide – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Min Miami guide

Inför resor älskar jag att göra en massa research, framförallt när det kommer till boende och restauranger. Letar ständigt efter bra reseguider, och jag tänkte nu dela med mig av mina Miami guide 🙂


BO:

Earlybird vid poolen.

Älskade små detaljer som vattenstationer 🙂

Vi bodde på Miami Beach Edition, kan verkligen rekommendera! Otroligt fint hotell med bra service. Vi bokade ett deluxe/mini-suite room, två personer och en baby i två veckor hade blivit tajt i ett standardrum,  är väldigt glad att vi valde ett större rum.

Ett minus på i princip alla hotell i området är alla extra kostnader, frukost ingår ju typ aldrig men utöver det så tar hotellen betalt för exempelvis parasoll på stranden. 

På hotellet finns det tre restauranger, två pooler, härlig beach, bowling, ice skating och nattklubb! Du behöver med andra ord inte röra dig många meter om du inte vill. 

Gästerna var en bra mix av familjer, par och kompisgäng.

Hotel Faena är nya innehotellet i Miami, vi var där och åt middag, såg otrolig häftigt ut. De är kända för sin mammuti guld, mäktig! Faena fanns sedan innan i Buenos Aires och även Miamihotellet känns väldigt Argentinskt, och andas lyx a la 50-talet, riktigt coolt.

1 Hotel South Beach vill jag verkligen bo på nästa gång vi är i Miami. När vi bokade nu var det sååå pricey (som allt annat iof), förhoppningsvis kan man få det för bättre pris om man bokar i tid. Till skillnad från Faena känns det här väldigt modernt och fräsch, med mycket inslag av trä i inredningen. Hotellet är väldigt eco-friendly, vilket känns rätt i tiden.

Äta:

Casa Tua sägs vara en av världens bästa Italienska restauranger, måste nog hålla med, maten håller mycket hög klass och be om bord ute i deras mysiga trägård. Romantisk restaurang som jag verkligen rekommenderar.

Miami överlag är väldigt dyrt för oss svenskar just nu, räkna med att noterna blir rätt saftiga om ni vill äta på de mest kända restaurangerna, är ju dessutom alltid 18-20 % i dricks (oftast redan pålagt på notan).

Juvia är en härlig rooftop restaurang (även nice att ta en drink och spana på den härliga utsikten). Maten är bra men det är framförallt en cool restaurang med ett härligt buzz.

Japanska Zuma är ju alltid en hit, så även i Miami. Vi delade på ett gäng goda rätter i en snygg och livlig miljö. 

Matador Room ligger på Miami Edition där vi bodde, en salig blandning på menyn men skulle. nog säga att Der främst är sydamerikansk mat. Vi åt där vid två tillfällen och var väldigt nöjda, extra smidigt med lillan såklart. 

The Bazaar ligger på hotellet SLS, sjukt goda tapas och drinkar i en trevlig miljö, vi satt utomhus. Sjysst bar om ni bara vill ta en drink.   

Los Fuegos är en argentinsk restaurang på Hotel Faena. Så skön och annorlunda inredning, tänk röda skinnsoffor. Verkligen att rekommendera, ta gärna en drink i deras Livingroom efter middagen. Det är en pricey restaurang, spana in menyn på deras hemsida vetja.    

27 Restaurant & Bar käkade vi på första kvällen, lite halvslitna så ville vi gå någonstans i närheten, frågade på hotellet och de rekommenderande 27. Skön restaurang i ett hus, med pool och trägård. Be om bord ute. Mixad, kreativ meny med fokus på lokala ingredienser, mycket från sin egen trägård. 

Yard Bird var det många som rekommenderade mig innan, självklart var vi tvinga att testa, och blev inte besvikna. Jag älskar southern food och chicken w waffles är en ny favorit, alltså en restaurang i min smak. Väl värt ett besök tycker jag, väldigt stora portioner så toppen att dela. 

Prime Fish är en av tre Prime-restauranger (one twelve och Italian ligger runt hörnan). One twelve är ju absolut den mest kända av de tre, men det kändes inte som en restaurang som passade med bebis, väldigt livligt och oftast lång väntetid trots bordsbokning. Prime Fish däremot är mycket lugnare, mycket god och mycket mat! Matkoma deluxe efter den måltiden kan jag lova. 

Cecconis är en välkänd italiensk restaurang, jag har tidigare varit på Cecconis i London. God mat men skulle säga att man främst går dit för dess ambiance. Ska ni dit, be om bord ute, super mysig trädgård med en massa ljus. 

Lidos på Standard hotel käkade vi söndagsbrunch, maten är sjysst men framförallt så ligger den sjukt fint och stämningen är väldigt nice.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.