Jag har slutat amma! – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Jag har slutat amma!

Hoppas ni har haft en trevlig helg. 

I helgen avslutade jag amningen, det är väldigt blandade känslor just nu. Har förstått att det såklart kan vara omtumlande men var inte beredd på dessa känslor. Sedan vi kom hem från Miami har jag sakta men säkert trappat ner på amningen, lillan har helt ärligt inte verkar överdrivet intresserad. Jag har varit sugen på att sluta amma ett tag nu och i och med veckans magtjaffs sinade mjölken och jag kom fram till att nu är det dags att sluta. 

I fredags kväll kom det en storm av känslor, jag kände mig som en dålig mamma. Brottades med tankar som, Chloé älskar det här varför tar jag det ifrån henne. Men hon kommer älska det så länge jag väljer att amma och vi båda är redo att sluta nu, annars hade jag inte valt att sluta. Känslan av en saknad kom redan innan jag slutade, det har varit vår mysiga stund länge nu och hon gillar inte att mysa, men jag tror hon kommer sakna mig nu och vilja mysa mer (hoppas). I dessa känslor försökte jag också vara rationell, jag är så trött (efter 7 månaders sömnbrist), att amma så mycket på nätterna är inte mysigt, det är jobbigt och att få sova gör mig till en bättre mamma. Chloé gillar mat, så det här kommer bli bra, det vet jag! Många väljer att försöka sluta nattamma först och fortsätta amma dagtid, men jag känner min lilla älskling, så länge hon vet att hon kan amma kommer hon hålla mig vaken om nätterna, det var lika bra att sluta helt. 

Nu försöker jag vara snäll mot mig själv, hennes mamma finns ju kvar och all den kärleken jag ger henne, det är bara bröstet som är borta. Det blir bra det här! ❤

Jag antar att jag inte är ensam om att känna såhär?! Imorgon tänkte jag skriva ett inlägg om hur vi gick till väga! 

Trevlig kväll! 

Så här går det när Chloé och hennes pappa går in på BR när jag handlar mat :O

I sitt nya bollhav, succé, måste köpa lite fler bollar bara 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.