Första dagarna utan amning – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Första dagarna utan amning

Godmorgon!

Som jag skrev i föregående inlägg slutade jag amma i helgen, känslorna har inte riktigt lagt sig än, förmodligen är det mycket hormoner som spökar i mig. Chloé har varit lite grinigare i helgen, jag tror definitivt det beror på att hon inte får amma, hon gnäller som att hon är hungrig men vill inte ha mat och ibland gallskriker hon bara. Självklart jättejobbigt känslomässigt men jag står på mig! Min sista amning var natten mellan torsdag och fredag. Här är en redovisning av de tre första nätterna utan amning.

Natt 1: Chloé nattades 19 efter att ha druckit sin “grötvälling” i soffan. Hon vaknade vid 22.30, väldigt ledsen, vi försökte trösta med nappen för hon brukar inte vakna förrän runt 01 så det kändes tidigt för mat. Men eftersom gröten jag blandar till henne inte blir lika mättande som välling gav vi henne lite mer i sängen. Hon somnade om och vaknade vid 03.30, då fick hon sova bredvid min man, jag låg med ryggen mot dem, hon grät en del men somnade om och vaknade 06, då gick vi upp. Jag tror att hennes första uppvak blev tidigare än vanligt på grund av att hon inte fick amma på kvällen. 

Natt 2: Samma nattningsprocess som kvällen innan. Hon vaknade strax innan 24, jätteledsen! Varken gröt eller napp fungerade, alltså var hon inte hungrig, min man tog över henne, hon somnade bredvid honom, vaknade skrikande några gånger under natten men var inte vaken långa stunder, vi gick upp vid 07.

Natt 3: Chloé somnade som vanligt runt 19, hon vaknade några gånger och ville ha nappen, men hon sov till 04.30!! Helt underbart!! Då var hon ledsen, nappen gick inte så antog att hon var rätt hungrig, hon fick en flaska gröt, somnade om bredvid sin pappa och vi alla vaknade vid 08.45. Att vara utvilad, kan inte med ord beskriva hur skönt det är! 

På dagarna har som sagt varit lite grinig men nätterna var vår största utmaning och summa sumarum måste jag säga att det gått oväntat bra. Jag har sovit i samma säng (i två tröjor) när hon kommit över på natten, men inte bredvid henne. Jag tror det viktigaste är att stå på sig om man tagit beslutet att sluta, det är tufft men det går! Jobbigast just nu är mina stora hårda bröst.. pumpat ut lite varje dag men känns som det jag pumpar ut kommer tillbaka direkt, är lite orolig över mjölkstockning. Är det någon som har erfarenhet av det här? Försvinner mjölken ur bröstet tillslut? 

Ha en härlig vecka!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.