Chloés utveckling – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Chloés utveckling

Chloé är verkligen en bebis som föredrar kroppslig utveckling och stimulans. Tror det är därför hon varit relativt tidigt med mycket. Att sitta och läsa eller koncentrera sig på “övningar” är inte hennes melodi. Jag har alltid haft koncentrationssvårigheter, sitta still i skolan var verkligen inte enkelt eller kul kan jag lova. Undra om lillan är likadan, kan det redan visa sig?! När hon väl lär sig något nytt som till exempel sätta ringen på pyramiden blir hon frustrerad om hon ska göra om det igen, sparkar bort leksaken och härjar vidare. Kanske för att det är något hon får leka med, haha, helst drar hon ju ner sådant jag sagt att hon inte får. Bebisar.. :)) 

Tänkte lista Chloés kroppsliga utveckling. Så kul att ha bloggen då jag enkelt kan kolla upp lillans milstolpar, måste fylla i hennes bebisbok också. Alla bebisar är ju olika och det finns ingen prestige tycker jag. Det här är såklart bara Chloés utvecklingssteg 🙂 Jag är bara glad att hon lärt sig relativt fort för hon var så missnöjd innan, när hon började krypa släppte det äntligen.

Milstolpar: 

6 månader – då satt hon själv, tror till och med det var samma dag

7 månader – Började krypa 5 dagar efter hon blev 7 månader och någon vecka senare reste hon sig upp

8 månader – Gå mellan möbler och med gåvagn

10 månader– Dagen efter hon blev 10 månader tog hon sina första små steg.

Jag märker att hon sovit lite mer oroligt två senaste nätterna, tänker att hon kanske bearbetar allt nytt i hennes liv, typ första stegen, aha-upplevelsen med ringar och bollar på rätt ställe. Var inne hos henne runt 10 gånger igår innan jag la mig. Vägrade somna om vid mig, var vaken minst 1,5 timma vid elvatiden och skulle busa… Någon som känner igen sig? Haha det är måttligt roande när bebisen pratar, rullar runt och kastar napp när man bara vill sova!! Kan ha varit magen också för hon pruttade så mycket. Hoppas det är bättre inatt.

Kram Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.