Chloé 11 månader – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Chloé 11 månader

Det största som hänt den här månader är såklart att lillan går 🙂 Dagen efter hon blev 10 månader tog hon sina första steg och det tog inte många dagar innan hon kunde gå runt och nu när hon är 11 månader vill hon bara gå. Lilla hjärtat är så söt när hon knatar runt här hemma likt en sjöstjärna och när hon börjar bli trött likt en person som kanske fått i sig ett glas för mycket, haha. Hennes stolthet, glädje och frihet visar sig så tydligt och leendet på hennes läppar smittar av sig. Måste vara underbart att kunna röra sig fritt för första gången någonsin, häftigt! 

Utöver den fysiska utvecklingen märker vi att det händer mycket annat, hon börjar visa en bättre koncentrationsförmåga, vill mysa en stund men sedan tar myrorna i brallan över :), hon är mer nyfiken och vill lära sig nya färdigheter. Vi leker mycket med hennes duplo och ser att hon verkligen vill sätta ihop bitarna men får inte riktigt ihop det men viljan finns där och snart så. För att stimulera henne ger vi allt vårt fokus åt henne och försöker undvika mobiler och dylikt när vi pysslar ihop. Såklart gäller inte det hela dagarna för då hade vi inte gjort mycket annat än sitta på lekmattan och kolla på när hon leker, att lära sig leka själv är minst lika viktigt och något jag alltid varit expert på. Bära runt på grejer, plocka upp och lägga ner igen är väldans kul. Duploklossarna hamnar ofta i fåtöljen och bollarna i bollhavet plockas upp och stoppas ner eller läggs i en hink 🙂 Så nyfiken, ni som har äldre hur var era vid denna tidpunkt? Vad var den roligaste sysselsättningen? 🙂 Det är kul att se att hon numera kan koncentrera sig en stund då hon var väldigt all over the place tidigare, såklart tidigt att veta något sådant nu men jag själv har haft rätt svårt med koncentrationen och hoppas hon ska slippa det. Älskar att se henne sitta och fundera, hon är så lik sin pappa med sin skeptiska uppsyn, haha. Hennes minspel kan man ju skratta åt, så lik sin pappa när hon är allvarlig och mig när hon är glad 😉 Att få kontakt med henne och se hur hon verkligen uppfattar allt vi gör är häftigt, vill härma allt. Chloé är en väldigt social liten tjej som inte är särskilt känslig, såklart är hon mer gnällig vissa dagar men generellt väldigt kavat och reser sig bara upp om hon ramlar. Häromdagen när hennes lilla bil fastnade blev det dock några riktiga krokodiltårar, haha, galen blev hon och var helt förstörd. Kändes inte som en särskilt allvarlig situation så innan jag hjälpte henne var jag tvungen att filma lite 😛 Hon är en liten busunge som kan vara på dåligt humör men är det någon på gatan eller i en butik som ger henne uppmärksamhet får de det största leendet.. 😛 Ja, generellt en glad (men bestämd) liten typ som knatar runt här hemma och förgyller vårt liv! <3

Kan fortfarande inte förstå att Chloé blir 1 år om en månad :OOO Vart tog året vägen, herregud!! Vilken berg och dalbana det varit, började som sagt lite tuffare men har bara blivit bättre och såå mycket roligare. Att vara mamma är det bästa som finns! Otroligt tufft periodvis men kärleken man känner ger superkrafter. Vi har ett år kvar ihop här hemma, lillan och jag. Kommer skriva mer om mina tankar om föräldraledighet vid senare tillfälle 🙂 Nu i höst kommer det i alla fall bli en hel del öppna förskolan och annat skojigt 🙂 Så kul att så många av mina vänner får barn i år, blir ett härligt gäng barnvagnar, största frågan är väl vart vi får plats, haha. 

Berätta gärna lite om ert första år (eller så långt ni kommit :)? Det känns som ni är en hel del som har småttingar i Chloés ålder? Alltid roligt att höra om andras tankar och upplevelser. Bebisar är allt roliga typer, kommer på mig själv att sitta i soffan och små fnittra när hon härjar runt här hemma. Minspelet hos småttingar är verkligen underbart! 🙂

Busan i tuff tröja från Babyshop och byxor som tillhör ett set från Livly

Dessa byxor fyndade vi också på rean igår, från Livly

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.