Tips – underhållning på vift – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Tips – underhållning på vift

Nu är vi definitivt färdig resta (hittepå ord jag vet:)) för den här sommaren, underbart har det varit men nu blir det hemmamys och rutiner! Lillan är en väldigt van resenär nu och vill gärna tipsa sina små kompisar om hennes favoritunderhållning på vift. 🙂 Nu är hon snart 1 år och uppskattar såklart inte samma som för några månader sedan. Just nu är det generellt djur som är på topp. Här kommer lite tips. 🙂

En stor favorit! Appen är gratis att ladda ner men för att få alla djur kostar det 30 kr, självklart fungerar det att köra gratisversionen också. I början var det jag som tryckte, men nu leker hon med denna app själv, hon älskar att härma djuren och när grisen kommer pekar hon på min näsa för då ska mamma leka gris. Det känns som att hon lär sig en del med denna app, kan verkligen rekommendera! 

Pekbok för småttingar, också en favorit. Vi kör gratisversionen, en hel del djur som finns med i den 🙂 Barnet (eller du) pekar på djuret för att få upp riktiga djurbilder och ljud. Chloé sitter mest och hetspetar, så det blir en salig blandning ljud, haha.

Babbapp har vi också laddat ner. Appen i sig är kanske inte den bästa, men den fyller sin funktion. Babblarna offline kan absolut komma till nytta uppe i luften. Det finns två filmer (rätt korta) och ett spel där man trycket på babblarna för att de ska dansa etc. Chloé gillar denna app.

Talking Tom är en riktig lustigkurre. Barnet kan prata med Tom så härmar han ljuden, de kan kittla honom, ge honom mat osv. Rolig app 🙂 Dock måste ni kolla på reklam för att få all mat. 

Har ni internet, exempelvis i bilen eller på tåg så är såklart utbudet mycket större i och med youtube. Chloés nya favvoprogram är Mästerflygarna, finns bland annat på Svt Play. Annars fungerar alltid Babblarna och Daniel Tiger. Just nu är hon inne i en sångperiod och Barnsånger på svenska går på repeat, dansa är ju livet. Appen BarnMusikTV är tips om ni vill ha musik med film offline, annars fungerar djälvklart spotify. Lillan kollar såklart inte bara på mobil/iPad under resan men ibland är det enbart det som uppskattas. 

Har ni några bra tips på underhållning för de små när man är på vift? 🙂

Kram Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.