Bebisar och aktiviteter – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Bebisar och aktiviteter

Fick den här frågan av en läsare:

Jag funderar lite på hur ni gör/gjort när ni varit på aktiviteter med speciella tider som infallit på lillans sovtider. Går ni alltid ändå? Hur avleder du henne för att exempelvis inte somna precis innan och hur gör ni om hon blir trött när ni precis kommit fram? Jag tycker att det är så härligt att läsa om era olika aktiviteter tillsammans! Kram 

Lillan och jag började på Buskul (dansteater för bebisar) när hon var knappt 6 månader, hon gillade det verkligen. Men varje gång var det en jädrans planering för att hon skulle va bra tajmad. Ni är säkert många som kan hålla med om att bebis och tidsplanering inte alltid är så enkelt. Jag ville helst att hon skulle vara relativt nyvaken och nyäten men det gick såklart inte så bra alla gånger. För att få lillan att sova innan gick vi på en promenad typ en timma tidigare än vi skulle till Buskul, då var planen att hon kunde sova gott i vagnen och vakna pigg och redo för bus. Vissa gånger fungerade det, andra inte. Vid några tillfällen somnade hon precis innan och då väckte jag faktiskt henne, tog en liten stund innan hon kom igång, men blev snabbt glad av att se alla bebisar och leksaker. Såklart är alla småttingar olika men det fungerade rätt bra att väcka henne. Ibland somnade hon inte alls innan det var dags för Buskul och var alldeles för trött för att leka, vi var då med en stund men fick gå i en paus. Några gånger blev det amning mitt i men oftast hade hon fullt upp med annat och inte tid för sådant. Att väcka henne efter en kort nap istället för en övertrött bebis var absolut att föredra.

Idag är det dags för Buskul igen, som vi längtat. Men nu är det nya utmaningar med hennes rutiner, är som sagt inte helt lätt att tajma. Hon lägger sig vid 11 och sover enbart ett tillfälle numera. Imorgon börjar Buskul vid 10 och att få i henne mat och somna i vagnen vid 11 är omöjligt. Man får helt enkelt vara öppen för att flytta runt lite rutiner för att kunna vara med på aktiviteter med bestämda tider. Inför Buskul imorgon kommer jag ge henne ett litet mellis för att hon ska få lite energi och hålla sig mätt, somna i vagnen efter all lek och när hon vaknar blir det lunch. Alltså skjuter jag på lunchen till efter hennes nap, hon är inte alls känslig för sådana typer av förändring, skönt det. 🙂 Och när det kommer till sömnen på dagen är en halvtimme hit eller dit inte hela världen, förhoppningsvis blir hon inte så trött innan det är dags för Buskul. Tippar på att lillan får lekenergi av att träffa kompisarna och dansa, ännu roligare med Buskul nu när hon faktiskt dansar, bara hon hör musik svänger det. 🙂

Första Buskul 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.