RECEPT: JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED TRYFFEL – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Annons

RECEPT: JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED TRYFFEL

db660c03-e209-4ecd-b5a0-c436589ed879-1.jpg

Här kommer recept på soppan jag lagade i fredags, den blev såå god! Testa ni med. 🙂

Till 4 pers:

1 kg  jordärtskocka

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 1/2 dl vitt vin

1/2 l vatten

2 hönsbuljongtärningar

3 dl vispgrädde

Tryffelolja efter smak och salt och peppar

– Skala jordärtskockorna. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.

– Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.

– Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.

– Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

– Jag garnerade min soppa med svart tryffel och persilja. 🙂 Men det är såklart en smaksak.

Smaklig spis! 😍

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Potatisen finns inte med på listan över ingredienser. Vill du uppdatera receptet så jag kan laga det? Ser mums ut

    1. amandapanahi

      Hej Sara,

      Jag körde ingen potatis i men det kan man såklart ha, såg det i flera recept. Potatisen jag skalade var till en puré. 😊

      Kram kram

Annons