SVAR PÅ FRÅGESTUND DEL 3 – Amanda Panahi

Amanda Panahi

SVAR PÅ FRÅGESTUND DEL 3

Nu har vi kommit till sista delen av min svarsstund. 🙂 Är så himlans glad över alla frågor!

Jag har för mig att du skrev att du tyckte amningen var tuff i början, när började det vända för dig? Har en 3,5 v bebis och hatar amningen och känner lite ångest för varje gång hon ska äta för att det gör ont och jag känner mig så obekväm. Det resulterar i att vi i princip bara sitter hemma i soffan på dagarna. Vill ju gärna komma till den punkten där amning känns mysigt och bra.

Undrar också hur du spenderade dagarna de första månaderna när Chloé var nyfödd?

Ja vi hade en väldigt tuff start med öppna sår till bröstvårtor, ångest var det verkligen inför varje amning. Efter det körde jag med en amningsnapp ett tag och det var såklart lite krångligt. Slutade med den när hon var nästan två månader, då blev det bättre men amningen blev nog aldrig en sån där mysig stund som många upplever. Men helt klart hundra gånger bättre med tiden! Som bäst när hon var typ 4-6 mån, sedan började hon stöka under amning då annat var roligare och vi slutade vid 7 mån. Hon vaknade dessutom så extremt många gånger per natt vilket såklart också gjorde amningen mindre nice.

Hmm, så sjukt det där med att man glömmer så mycket, Men det blev mycket sitta i soffan och amma eller promenera. Chloé skrek om hon inte satt på mig eller låg i vagnen utomhus, så blev mest att följa hennes humör. Försökte äta luncher ute med vänner etc. 🙂 Hon gick bra att ha i bärsele vilket underlättade sociala aktiviteter såsom middagar.

Vad är ditt drömjobb? Du är ju inköpare på hm idag, vilket “märke” köper du in samt inom vilken kategori? Har du som mål att bli tex inköpschef eller vad är drömmen? 🙂

Hade gärna läst om dina karriärmål och drömmar framåt i kombination med familjeliv. 😊 

Bakar ihop dessa frågor. 🙂 För tillfället har jag mitt drömjobb. Ville bli inköpare på H&M och tog mig dit. 🙂 Trivs otroligt bra, får se vad nästa steg blir, inköpschef vore ju dröm men är enbart en sådan position på H&M (men ingenting är omöjligt såklart). Vi får helt enkelt se vad jag känner när jag är tillbaka, var enbart inköpare i 1 år (var assistent tidigare) innan jag gick hem så det är fortfarande så nytt. 🙂 Jag jobbade på Divided Accessories, får se vart jag hamnar när jag kommer tillbaka. Barnavdelningen vore kul. Att kombinera med familjeliv kommer säkerligen bli en utmaning men jag tror det kommer gå bra, bara vi hittar ett fungerande hämta/lämna system mannen och jag. Min karriär är väldigt viktig för mig och vi kommer få det att fungera. Får tvinga lillans farmor flytta till Stockholm eller något. 😀

Hade varit roligt att läsa lite om hur du trivdes med din utbildning på textilhögskolan samt lite tips på hur man bör gå tillväga när det kommer till att söka jobb. Hade du någon praktik under tiden eller extrajobbade du bara? Gjorde du möjligen ett utbyte? Jag läser själv samma program och är nyfiken på och höra lite om vilka olika vägar man kan välja att gå!

Jag trivdes bra, men tyvärr hamnade vi i perioden mellan gamla och nya skolan vilket var rätt segt. Har förstått att det är mycket bättre nu! För mig var jobb det viktigaste för att skaffa erfarenhet, absolut utbildningen krävs för det slutgiltiga målet men att jobba under tiden och skaffa mig ett bra CV var prio. Exempelvis jobbade jag i H&M butik efter gymnasiet som ett steg mot mitt mål. Jag gjorde ingen praktik då det inte ingick i själva programmet, men finns det sommarpraktik på exempelvis H&M är det ju grymt, då har man en bra chans att visa framfötterna. Under mina tre år jobbade jag på NK som butiksbiträde och som Stylist Assistent, det gav mig bra redskap inför framtida jobb. 🙂 Lycka till!

Jag skulle vilja veta vart du hämtar inspo till din klädstil? Skulle vilja se ett inlägg med bra basplagg och ett inlägg där du visar dina favoriter från din garderob! Följer du någon blogg, förutom Mickis då, känd blogg/okänd blogg?

Ja men det kan vi fixa. 🙂 Tack för idéen! Förr kollade jag väldigt mycket på typ Pinterest, sidor som whowhatwear och på jobbet där vi har tillgång till trendhemsidor. Hinner inte lika mycket nu med Busan men brukar googla trends a/w 17 och köra recap, men mest kör jag min egna ganska tidlösa stil med typ skinnbyxor och kashmirtröjor och skojar till det ibland. 😀 Jag kan ena dagen vara preppy och andra dagen urringat och höga klackar, ingen röd tråd alla gånger, jag bara kör på. 😛 Läste 1 milj bloggar förut men hinner inte lika mycket nu med lillan. Men de jag läser varje dag förutom Mickis är Margaux och Linn. Sedan läser jag många andra några gånger i veckan. 🙂

Jag är så nyfiken på din mammas kläder, haha! Hennes garderob verkar vara en dröm! Berätta mer om din mamma, vad hon jobbar med, intressen och matlagningsfavoriter. 

Gissa om min mamma blev glad över denna fråga, hihi. <3

Ja jag vet hon har verkligen en sjukt nice garderob! Brukar låna mycket grejer, hon satsar mer på fina grejer tillskillnad från med mig själv som köper mycket från kedjorna. Hennes skogarderob hade fått flytta in här närs om! 😛 Mamma är 57 år (fick jag skriva det mamma?! :P) och har under alla år jobbat på SAS, på marken på Arlanda, men i början av året slutade hon jobba. Pendlade mellan Helsingborg och Stockholm i 10 år för jobbet och när Chloé kom kände hon att nej jag vill åka till Stockholm för att vara med mitt barnbarn och inte jobba och få någon timme innan jobbat med lillan. Deras stora intresse är resa och golf skulle jag säga. Mamma är med i ett golfgäng som hon bland annat åker på roliga tjejresor med. 🙂 Annars inredning, hon älskar att ha nya projekt på G i något av deras hem. Matlagning är hon också grym på, hon är uppvuxen i ett hem med mycket smarrig husman, jag tycker hon lagar husman med en twist. 🙂 Hon är bästa värdinnan att vara hemma hos kan jag lova, man får alltid så mycket gott. Sist vi var där en magisk asiatisk oxfilé, mums 🙂 Hon kommer dessutom väldigt bra överens med mina vänner vilket jag tycker är så roligt!

Jag undrar lite hur du hanterar att att din man arbetar mycket.. Jag sitter själv i den situationen, min pojkvän som jag har varit tillsammans med i 5 år arbetar också som jurist på affärsjuridisk byrå. Hans arbete är mycket krävande och ibland kan behöva arbeta flera dygn i sträck. Jag blir då väldigt ensam då alla mina vänner har pojkvänner som har “normala” arbeten vilket betyder att dem umgås med varandra. Hur gör du? jag bara antar att din man också måste arbeta mycket. 

Jag förstår precis vad du menar! Det är tufft att ha en partner som jobbar så mycket, men har alltid tänkt att såklart det är ännu tuffare för honom, trots att det såklart var hans val att välja den branschen. Självklart har vi bråkat om detta. Vi har varit ihop så länge nu och det är en del av vårt liv, att han jobbar mycket och inte alltid är närvarande. Den där telefonen är alltid med, det är liksom ett arbete som är svårt att planera tidsmässigt, han vet ju aldrig vad som ska hända på dagen/natten. Han har fått åka hem från resor för att ta förhandlingar och suttit uppe mååååånga nätter. Jag har jobbat 8-17 på ett jobb jag älskar, men har också fått skörda mycket av frukten från hans slit, jag hade såklart inte haft råd med allt vi gör. Sen är det självfallet inte allt, snarast tvärtom, jag vill ha honom hemma mer men jag vet ju också varför han jobbar som han gör, det här jobbet är hans dröm och tillsammans får vi det att fungera. Precis som han stöttar mig i min dröm! Vi är så sjukt nära varandra och när jag tänker på det har hans jobb aldrig förstört något mellan oss, snarast tvärtom, ett plus att jag är en ensamvarg också. Det tuffaste var helt klart de tre första månaderna med lillan, som dessutom var precis innan han blev delägare, det gör jag gärna inte om. Men livet går inte att planera och han hjälpte mig så mycket han kunde och jag tror han måste haft superkrafter. Så imponerad av min man som är världens bästa pappa till lillan och att de skapat en sådan fin relation, bara att Chloé förstår persiska tyder ju på att han trots mycket jobb varit närvarande. Och tillsist, blir ju svårt att tröttna på varandra, haha. 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Natacha

  Älskar din blogg. Du är väldigt duktig på det du gör och tummen upp till din man som pratar persiska med er dotter. Det kommer nog garanterat att stärka hennes identitet och bandet till hennes fars ursprung.

  1. amandapanahi

   Hej Natacha,

   Åh tack för din fina kommentar, vad skoj att du gillar bloggen! 🙂
   Det tror jag också, så härligt band mellan dem och tror bara det kan berika lillan. <3

   Kram Kram

 2. Linnéa

  Kommenterar aldrig bloggar men måste säga hur jordnära, ärlig & fin person du verkar vara!
  Du och din man verkar ha det så trevligt och ni är så fina hela familjen! Fortsätt vara som du är. Kram till er <3

 3. Linnea

  Hej! Jag är lite nyfiken. Du pratar ju 100% Stockholmska men din mamma verkar komma från Helsingborg, eller har jag missuppfattat det? Är ni ursprungligen från Stockholm i familjen? 🙂 kram

  1. amandapanahi

   Hej Linnea,

   Jag är född i Stockholm och bott där största delen av mitt liv, min mamma är från västkusten och pappa från Sundsvall. Mammas man är från Helsingborg och därför flyttade hon dit för drygt 10 år sedan. 😍

   kram lram

 4. Frida

  Vilket hästjobb du gjort med alla svaren,hejja dig framför allt.
  Sen,vilken fin kärleksförklaring till din man i detta inlägget,blev tårögd.
  Kram till dig och din vackra dotter ,
  Ha SKITKUL ikv:)