LÅNGFLYGNING MED CHLOÉ – Amanda Panahi

Amanda Panahi

LÅNGFLYGNING MED CHLOÉ

Vi har rest en hel fel med Chloé, men mestadels korta och mellanlånga (typ Spanien och Grekland) resor. När hon var 6 månader reste vi till Miami och nu när hon är 14 månader var andra gången vi flög långt med henne. Absolut inte samma typ av bebis men gemensamt för båda gångerna är underhållning och försöka somna!

Vi lärde oss av föregående resas misstag med 11 timmars dagsflyg och bokade istället kvälls/nattflyg. Blev såklart inte så smärtfritt som man fantiserade om men när blir det så, haha. Utöver valet att flyga natten så blev det i business den här gången. Chloé har så svårt att somna i famnen och hatar att sova på rygg, såg framför oss 11 timmar och ett helt flygplan som hatade oss. Var såklart väldigt skönt och underlättade mycket att flyga i business med henne. Vi båda fick plats att sova på min stol. 🙂

Första flygresan till Istanbul somnade hon bredvid mig men sov endast 40 min,, var hennes tid för nattsömn, så hon vaknade såklart pga inte nog bekvämt för madame.. På Istanbuls flygplats hängde vi i deras gigantiska lounge i några timmar, Chloé skulle inte sova trots att klockan närmade sig midnatt,, Hennes nap levde hon på i många timmar men när vi gick på stora planet som tog oss till Malé var hon dödstrött, en kamp att inte få henne att somna under starten, vi behövde byta blöja och bädda upp sätet innan det var sovdags, iPad blev många gånger en räddare i nöden när lillan var missnöjd. Ja napp och iPad, inte precis så vi jobbar hemma. Vid ett tillfälle hade hon napptest med 3 nappar samtidigt, haha. Jag tycker att man ska göra allt man kan för att hålla liten nöjd i dessa lägen, för allas trevnad. Dagen efter blev det ingen skärm alls då det såklart blev för mycket under resan. Hon sov typ 2,5-3 h liggandes mellan mina ben, då kunde jag också slumra lite, Så märkligt att hon vaknade dock, för hon hade det riktigt mysigt och kunde vända sig, slutade med att Chloë låg uppe på sätet och jag som en räka där nere… Sparkad blev jag också hela tiden så noll sömn, haha. Dessutom vaknade hon rätt fort. När det var 1,5 h kvar av resan väckte jag mannen, bytte av och la mig raklång på sätet och somna. Hade en Busa som stod och slog på mig x antal gånger. Min man har jobbat så mycket senaste och Busan är rätt mammig just nu så jag tog absolut störta lasset under flygresan. Hade dessutom varit omöjligt för mannen och lillan storleksmässigt att dela på sätet, haha. 😀

Väl på flygplatsen i Malé fick vi vänta länge på nästa flyg, det lilla sjöflygplanet som tog oss till vårt hotell. Lite segt när man redan rest så länge att vänta 2,5 h på ett plan som tar 25 min.. Men lillan somnade och det gick bra.

Allt som allt gick resan bra, men man får vara beredd på en del kamp och att hålla Busan relativt nöjd var prio,  Alla medel tillåtna! Hon spelade spel på iPad, läste bok, lekte med lego, kolla film på skärmen vid sätet, åt snacks etc. Ja, precis allt man försöker undvika hemma. 😛 Är man inte beredd att gå utanför rutiner är långflyg icke att rekommendera för småttingar i Chloé ålder. Hon är så aktiv alltid och vi har fina rutiner hemma, så ingen skada skedd.

Tre ombyten blev det under resan, tänk på att ta med mycket kläder. 🙂 Olika filtar, snutte, egen kudde osv, allt för att barnet ska trivas. Kommer ett inlägg i dagarna med Chloés packning.

Vi hörs imorgon! 🙂

Kram Kram

Eftersom planet gick på eftermiddagen hann vi med en sväng till parken. Toppen innan man ska vara still i en evighet.

Liten Busa tog en napp och mamman kollade Modern Family. 🙂

Galet stor lounge i Istanbul. Busan sprang omkring, käkade spett och lekte i lekrummet trots mitt i natten..

Två gullingar redo för långflyg. Kändes som uppdelningen av säten mellan oss tre var som på bilden. 😛

Chloë fick en egen liten neccessär 🙂

Japp det började bra men slutade som sagt med att jag låg där nere… Hmm, inte riktigt så det var tänkt Busan!

Där sitter du och äter i lugn och ro ja. 😉

Var i alla fall mysigt så länge hon var nöjd. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. amandapanahi

   Hej Lovisa,

   Det blir TV och napp hemma också men mer på ett mysigt sätt än att ta fram paddan hela tiden och byta grejer hela tiden för att hon inte ska bli sur. 🙈 Blev liksom lite mer i panik för vi inte ville att hon ska skrika på flygplanet och det var mitt i hennes natt. Hon brukar en vanlig dag kolla TV 1-2 gånger och nappen får hon såklart ha men inte i parken eller annat aktivitet och helst inte när vi leker hemma. 🙂

   Kram Kram

 1. Sara

  Hej 😊
  Tack för att du delar med dig ❤
  Hur gjorde ni med lillans mat? Äter hon allt?
  Jag har en killen på 11 månader som är helt omöjlig med maten…
  Vore tacksam om du har några tips.
  Njut 💖

  1. amandapanahi

   Hej Sara,

   Chloé är också lite kinkig med maten. På flyget blev det precis som allt annat under resan, det fick bli lite si och så med det. Hon åt soppa och macka i loungen på Arlanda med oss, sedan blev det lite frukt/gröt klämmisar på resan. Och i Istanbul lite mat med oss igen och därefter klämmisar igen. Alltså åt hon inte så bra på flyget. Nu under resan äter hon från barnmenyn och älskar det! Låter henne pilla själv. 🙂 favoriten är quesedilla med kyckling och Lax med potatismos. 🙂 Hemma har vi mest köpt burkar då det varit enkelt och hon diggar det men märker nu att hon vill ha vanlig mat bara! 🙂 Man får prova runt lite! 😍
   Kram kram

 2. Minna

  Har läst din blogg ett tag och den är alltid så härlig 🙂 Tycker dock det är synd att du ska behöva förklara utförligt varför ni “avviker” från diverse rutiner när det kommer till Chloé. Tycker att du alltför ofta förklarar olika val när det kommer till Chloé. T.ex. i detta inlägg så förklarar du att Chloé inte skulle få plats i sin pappas stol därav fick du ta största smällen, eller hon inte kommer få se mer Ipads eller äta mer snacks osv. Det är som att du väntar på kommentarer som kommer anmärka på något. Inte bara du, många mammor som verkar vara “rädda” för riktiga besserwizzers som ska ha en åsikt om vad som är bäst för andra. Om bara folk slutade lägga sig i hur andra människor lever sina liv skulle de också ha ett mer avslappnat liv :)) Hoppas ni får en fin semester!

  1. amandapanahi

   Hej Minna,

   Vad roligt att du gillar bloggen!😍
   Ja men så är det nog, tror jag ör skadad av för många besök i Bellas kommentarsfält och så rädd att få pikar mot mig. :/ Har inte lika lätt att borsta av mig sådant så känns som du säger som att jag förklarar mig lite väl mycket! Tack för din kommentar❣️❣️

   Kram kram