TIDSOMSTÄLLNING MED BARN – Amanda Panahi

Amanda Panahi

TIDSOMSTÄLLNING MED BARN

Godmorgon. 🙂

Hoppas ni har en härlig vecka hittills! Vi har verkligen kommit in i ett skönt semesterlunk. Redan innan vi åkte funderade jag lite över hur det skulle bli med Chloé och tidsomställningen. Vi är 4 timmar före Sverige här på Maldiverna. Min plan var att mer eller mindre hålla Chloé kvar i Sveriges tid och det har faktiskt gått rätt bra. Hemma är det skönt att lägga henne vid 19 och få lite egentid men här nere vill vi ju va tillsammans och Chloé vill inte somna för natten i vagnen. Man kan säga att vi alla är i lillans tid nu, det positiva är att 19 hemma 23 här. 🙂 Alltså en perfekt tid att lägga sig efter middagen och vi får sova långa nätter. Chloé vaknar 9 här vilket är perfekt!! Alltså sover hon 19-05 i svensk tid och 23-09 här, det är 2 timmar mindre än hemma. Tur det för annars missar vi frullen. Men det tar hon igen genom att sova två naps per dag här nere. Det är skönt för oss alla, vi får lite slapptid ihop och hon blir inte övertrött. Hon lägger sig 3 timmar efter hon stiger upp och sover ca: 45 min och är sedan vaken drygt 3 timmar innan nästa nap på ca 1-1,5 timma. Jag tycker vi har fått ihop det bra med henne och det blir inte så jobbigt hemma att komma tillbaka, en dag på ÖF och hoppa över första sömnen så är hon tillbaka. 🙂 Vi lever i Maldivernas tid och tänker att vi sover mellan typ 23-09 och hon i Sveriges 19-05, perfekt tidsomställning för två trötta päron. 😍

Det blir ju inte rutiner exakt som hemma men det kan man ju inte räkna med. Jag tycker 4 timmar är perfekt i tidsomställning med Chloé. Hon är inte i fas för att jiddra med 6-9 timmar omställning för en kortare semester, nä detta är perfekt. Miami nu hade blivit tufft! Såklart värt om man är borta några veckor men inte för typ 11 nätter. Vi kör en klocka inställd på Sverige och en på Maldiverna för att hålla reda på sömn etc. 🙂 Tror det är bra att redan innan försöka planera lite hur man vill ha det med tiden på semestern. Sen blir det såklart aldrig precis som man tänkt, vi hade inte tänkt två naps men det blev ju kanon. Såklart hon är tröttare här nere i och med värmen det är ju vi också! 🙂 Nu ligger jag i en solstol och lillan nanar, härligt! 😍

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.