CHLOÉ 15 MÅNADER – Amanda Panahi

Amanda Panahi

CHLOÉ 15 MÅNADER

Idag blir vårt lila busfrö 15 månader, jisses!! Hon är verkligen ingen bebis längre. Och så framåt som hon är tror många att hon är närmare 2 år.:O Busan har charmat halva hotellets gäster med sina miner och dansuppvisningar. En riktig liten teaterapa, som sin mamma. Älskar att hon fått mina sidor som att ha nära till skratt, älskar att busa och förhoppningsvis får hon även min fantasi. S var snarast barnet som bara spelade fotboll eller Tv-spel, noll fantasi, medan jag lekte nya roliga lekar för mig själv varje dag. Hon blir mer och mer lik sin pappa utseendemässigt tycker jag, samma ögon och läppar 4 sure.

Personlighet:

Precis som de senaste månaderna fortsätter hon att vara en glad liten sprallig tjej med en väldigt envis sida. Nytt är att hon sätter sig i protest och skriker när hon inte får som hon vill. :O Men eftersom hon mestadels av tiden är en underbart rolig liten prick får man stå ut med hennes små utbrott, haha. Vi säger såklart till henne och förklarar att så får man inte göra men hon skrattar bara åt oss, haha. Chloé älskar att dansa och hoppa omkring, så mycket energi och bus i henne, älskar det! Hon är en charmig liten tjej som lätt blir omtyckt . Hon är väldigt oblyg och ska visa sitt gulligaste jag när folk kommer fram och pratar med henne, haha sjukt att de redan kan vara så busiga, hon kan vara grinig på mig men kommer någon fram är hon världens gladaste och visar gärna upp sina hoppkunskaper. Liten Busa minst sagt! Det är även en väldigt mammig liten bebi nu. Gråter bara jag går ifrån bordet eller lämnar över henne till S. Det går bättre att hänga själv med honom men hon vill gärna se mig. Att gå på toa gör jag inte själv numera, liten Busa ska med, mardröm att sitta ensam med sin pappa en stund. Att  vara mammig verkar vara väldigt vanligt i den här åldern, framförallt om mamman är hemma såklart.

Mat:

Hon äter det mesta, tiden för barnmatsburkar är nog över efter den här resan med fishsticks, burgare, laxspett och quesedillas. Tidigare har hon varit skeptisk till vanlig mat men nu kommer det bara att bli det hemmavid. Hon dricker fortfarande välling morgon och kväll men funderar på att sluta med morgonens välling och köra en portion med gröt istället, blir alltid så tajt mellan välling, frulle och lunch annars. Här nere får hon lyxfrulle med ostmacka och pannkakor med melon, mumsigt. J

Sömn:

Innan vi åkte var hon rätt förkyld och sov inte så bra men innan dess sov hon hela nätter 19-06.20 i eget rum. Duktig liten gullis. Här nere har det fungerat kanon med sömnen, o och med den hät tidszonen är vi dessutom två utvilade föräldrar efter 11 nätter med 8-9 timmars sömn. DRÖM! Att lägga sig 19 hemma är ju inte aktuellt men här nere har 19 varit 23, perfekt tid och vi har sovit så gott hela familjen. Busan har kört största delen av natten i egen säng men kommit till oss varje natt.

Utveckling:

Hon lär sig nya ord hela tiden lilla hjärtat. Här nere har napp, bada, wow, mahi (fisk), totå (stortå) och näs (näsa) varit favortierna. Hon tycker det är kul med kroppsdelar nu såsom näsa, öra och mun. Hon säger de även på persiska (sin version såklart) men ska inte ens ge mig på ett försök till stavning där, haha. Numera badar hon gärna själv, hihi, går runt och skrattar i vattnet. Hoppar hela tiden, även i vattnet. Alla ska få ta del av hennes hopp, hon är för rolig, varje gång någon börjar prata med henne börjar hon hoppa och klappa händerna åt sig själv. Hon känns så stor, verkligen en egen liten person nu och förstår såå mycket. Varje dag bli vi imponerade av henne och hennes färdigheter, vår busiga lilla tjej som älskar att upptäcka världen. ❤️

IMG_0593

Det här var kul. 🙂

IMG_0594

Mitt team! <3

IMG_0595

Hoppa i vattnet är ju väldans kul!

IMG_0596

Lilla hjärtat! ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.