EN DAG I VÅRT LIV OCH CHLOÉS MATSCHEMA – Amanda Panahi

Amanda Panahi

EN DAG I VÅRT LIV OCH CHLOÉS MATSCHEMA

Hej alla fina,

 

Jag har fått önskemål om att berätta lite om hur våra dagar ser ut, hur vi gör oss redo för aktiviteter och lillans schema. 🙂

Nästan varje dag har vi någon aktivitet inplanerad och visst kan det bli lite stressigt, framförallt om vi ska lämna Louis också. Chloé vaknar runt 06.30 och får då välling en stund där efter! De flesta aktiviteter är ju på förmiddagen vilken egentligen inte är optimalt för det blir så stressigt att få in både välling, frukost och lunch då, plus att jag tycker förmiddagen är mycket enklare att underhålla henne här hemma medan eftermiddagen är lite grinigare. Till våren kommer det bli Buskul på eftermiddagen och även lite mer ÖF då istället för morgonen.

 

06.30 – Vi vaknar, Busan dricker välling och jag en kopp kaffe (eller tre beroende på natten 😉) framför nyhetsmorgon. Lillan leker runt och vi läser bland annat lite bok.

08 – Inte alltid samma tid men runt 08 blir det lite frulle, har vi inte en aktivitet vid 09 så blir det runt 08.30. Antingen gröt, smörgås med leverpastej, eller avokado och banan. När vi ska iväg blir det alltid lite smått stressigt men vi försöker planera så gott det går, ibland får hon tillexempel äta frulle vid badrummet när jag duschar, ja man får fixa och trixa lite för att hinna med. Blir ju oftast mitt fixande som blir lidande, haha, men det känns ju helt ok. Så länge Chloé är mätt, har torr blöja och är påklädd i tid är jag nöjd. Påväg till ÖF brukar jag köpa en macka att äta gående.

11/12.30 – Lunchen tycker jag alltid är så svår. Min ambition är att hon ska äta innan hon sover men det blir sällan så, Chloé är inte typer som äter på ÖF eller Buskul. Är vi iväg på något blir det alltid lunch efter nap. Hon är inte så kinkig med den typen av rutiner så det fungerar bra. Just nu är hon inne i en period där hon älskar mat och vill äta hela tiden, så det är enkelt att få i henne mat. 😛 Blir det lunch efter hennes nap brukar hon få en grötklämmis när vi är på vår aktivitet.

Hon sover i princip alltid mellan 11-12.30 vilket är skönt. Då har jag fullt upp. Blir en enklare lunch, plocka undan disk och annat som ligger framme, sedan blir det mest jobb runt bloggen med att svara på mail, fundera ut inlägg och förhoppningvis hinna skriva två stycken. 🙂 Tar alltså min egentid till att fixa med sådant jag inte hinner när Busa är vaken. Skriva blogginlägg i soffan med en kopp kaffe är ändå väldigt mysigt.

13/14.30 – Beroende på lunchtid blir det mellanmål, är vi på språng blir det klämmisar, här hemma smörgås, gröt eller avokado. Oftast lite frukt såsom banan efteråt.

17/17.30 – Middag för lillan. För tillfället står hon och drar i mig när jag lagar mat så inga problem att få i henne. Förra veckan matvägrade hon och då fick vi trilskas med henne och många gånger blev det inte mycket vettig mat. Men det där går så upp och ner, passar på att göda henne nu när hon vill. 😂😂 Mitt mål är att ha en frys full av mat så slipper jag laga varje dag.

18.45-19 – Välling och nattning. Den här mamman brukar vid denna tidpunkt pusta ut lite i några minuter innan det är dags för alla måsten såsom plocka undan och laga mat. Blir såklart en del bloggande också. 🙈 Kvällen avslutas oftast med serie i soffan.

Tänkte skriva ett inlägg om vad jag ger lillan för mat om ni skulle vilja det. 🙂

Älskar att jag har sån mixad skara läsare här inne, men det gäller för mig att verkligen variera mina inlägg. Vissa vill läsa mest och lillan, andra om mode och en hel del om vår vardag, resor och liknade. Inte lätt att hålla er alla nöjda men hoppas ni finner bloggen varierande och tilltalas av de flesta inläggen. ❤️

En söt Busa gillar granen i vår trappuppgång. 🙂

En mamma pustar ut efter en dag med liten galning.😅

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Tack för ditt svar om jackan från H&M:) Jag tycker dina inlägg är perfekt varierande. Jag har en liten 4 veckors bebis hemma så gillar verkligen att läsa om ditt bebisliv och hur man försöker hålla kvar vid sig själv 🙂 Min man jobbar också mycket och många sena kvällar så jag känner igen mig i det du skriver. Hoppas chloé skärper sig på sömnfronten;) Kram

  1. amandapanahi

   Hej Malin,

   Det var så lite så. :))

   Vad kul att du gillar bloggen, blir såå glad!! <3 Grattis till er lilla, så mysigt! Du får gå tillbaka en bra bit i bloggen om du vill hitta lite inlägg från den tiden. 😛

   Kram Kram