DRÖMMAR OCH MÅL FÖR 2018 – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Annons

DRÖMMAR OCH MÅL FÖR 2018

Välkommen 2018, det ska bli spännande att se vad du har att erbjuda! Jag är ingen person som jobbar med nyårslöften (håller dem ändå inte, haha) men däremot sätter jag gärna upp lite mål och svävar iväg i drömmar för framtiden när det nya året startar.

 Läs fler “Drömpepp 2018” inlägg här:
Angelica Lagergren 
Filippa Rådin 
Claudia Galli Concha 
Jessica Lagergren

År 2018 blir hälsans år!

Det kommer bli en stenhård resa för mig då jag älskar allt onyttigt och i livet med Chloé finns inte alltid varken tid eller inspiration när det kommer till matlagning. Jag märker hur min kropp skriker STOPP men har valt att ignorera det och levt kvar i ett ganska osunt liv. På kvällarna när lillan lagt sig blir det mycket den enkla vägen med exempelvis hämtmat, jag har ingen energi och det hela är såklart en ond cirkel för om jag äter bättre mat får jag mer energi på köpet. Mitt liv är på många sätt precis så som jag vill ha det, med undantag för mitt kroppsliga välmående. Jag har tidigare skrivit om det här men inte lyckats göra en större förändring.

Några konkreta mål blir att deala med mitt sockerberoende, skära ner på dåligt fett och kött. Min stackars IBS-mage skriker efter lite kärlek. För mig är inte rawfood vägen, i alla fall inte i början, då hade mina tarmar sagt hejdå. Egentligen handlar det om att äta en bra varierad kost med fokus på närodlat och ekologiskt. Jag kommer inte ge mig själv en massa förbud, då är det upplagt för att misslyckas och skapa en stress kring det. Min strävan är precis tvärtom, att finna en balans i kropp och själ där stress inte hör hemma. Vi har pratat mycket om dessa ämnen under den här semestern med Micki och Damon vilket har inspirerat mig, de har verkligen gjort en förändring med kosten och har aldrig mått bättre. Självklart är även att röra på sig en stor del av den här förändringen men där känner jag att det går åt rätt håll.

Min mentala hälsa behöver jag också jobba på, att stressa mycket, sova dåligt och äta dåligt är inte ett vinnande koncept. Många gånger känner jag mig rätt kass när jag inte står emot godsaker eller inte orkar laga mat, det tär på mig att ha en dålig karaktär. Gustav Svennsons filosofi mår magen bra mår människan bra ska jag också leva efter! 😀

I den här resan finns även drömmar, ett liv utan smärta är definitivt en sådan! Att ha styrkan att bära upp mig själv och kanske till och med klara av en kortare springtur vore befriande. Jag älskar att leka och busa med Chloé och inte ska en svag kropp stå i vägen för det. 🙂 Den här mamman ska minsann klättra runt och hoppa groda som en galning i många år till.

I år ska jag banne mig klara det här!!! Det handlar inte om att bli besatt av träning och nyttig mat, det är och kommer aldrig bli jag, att njuta av god mat och dryck är något jag uppskattar för mycket. Jag vill helt enkelt hitta en balans mellan bra mat, träning och att kunna unna mig!

Har ni några drömmar eller mål för 2018? 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karin

  Hej Amanda,

  Jag har en fråga kring att färga håret under sin graviditet. Hur gjorde du och hur tänker du?

  Jag är gravid med mitt första barn och är, säkert som alla första-gången-gravid-tjej, expert på att googla igenom nätet på saker man ska göra och inte göra. Jag läste att man ska undvika att färga håret då kemikalierna kan påverka barnet. Jag har dragit mig från att slinga mitt hår ett tag men känner att jag gärna hade velat göra det nu. Hur gjorde du med håret under sin graviditet? Såklart finns det ju ekologiska produkter, men nojar man sig för mycket? De flesta har ju sin favoritfrisör som man gärna går till 🙂

  Fortsätt med det du gör! Det är ett vinnande koncept 🙂

  1. amandapanahi

   Hej Karin,

   Jag slingade håret en gång under min graviditet, hos min vanliga frisör. 🙂 Valde att inte googla, dom flesta jag känner (även mer nojiga) hade gjort det så tänkte nog helt enkelt inte på det så mycket. Är så mkt förbud och tveksamheter när man är gravid, puh en hel djungel. Lycka till fina! 🙂

   Vad kul att du gillar bloggen! <3

   Kram Kram

   1. Mirja

    Alltså fy så naiv du är som säger inre googla när det påverkar ditt barn 😱😱 hårfärg är bevisat cancerframkallande nu och de starka kemikalierna i hårfärg är bevisat att ge fosterskador och kan ge barn allt från cancer till allergier och imunsjukdomar. Hur kan man vara så naiva att man inte ens vill läsa forskning som är bevisad. Visste du att hårföretagen tom skriver på förpackningarna och frisörerna i USA säger man inte ska färga håret när man är gravid? Alltså L’oreal osv går ut med det. Bara vissa salonger i Sverige som är så otroligt mycket efter och dåligt pålästa. Om inte en frisör varnar i USA när kvinnan är gravid tror jag tom att det går att stämma salongen bara så du vet. Snälla du som frågade detta lyssna inte på Amanda, utan sök själv på nätet och skapa dig en egen uppfattning!!

    1. amandapanahi

     Vilken härlig ton du har i kommentaren Mirja!! Skrev jag att hon inte skulle googla?!

     Det här står iaf när man googlar:

     Enligt de begränsade vetenskapliga underlag som finns idag, är det ofarligt att färga eller slinga håret när du är gravid. … Många väljer att inte färga håret under de första 12 graviditetsveckorna som är de mest känsliga, eftersom fostrets organ bildas då. Om du färgar håret själv, ska du följa instruktionerna noga.

     Men du verkar sitta inne på annan info! Att slinga håret hade jag (utan Google sjukt nog) fått information om att det inte är skadligt för bebis och därför gjorde jag det!

     Kram på dig!

Annons