STORA TJEJEN OCH HUMÖRSSVÄNGINGAR – Amanda Panahi

Amanda Panahi

STORA TJEJEN OCH HUMÖRSSVÄNGINGAR

Godmorgon alla fina,

Chloé vaknade till vid 05 och då trodde jag det var kört, men hon somnade om direkt, Puhh! Dock behövde jag verkligen gå på toa men insåg att om jag reser mig upp ur sängen måste jag gå upp, haha fick alltså ligga där och försöka somna om istället, momlife! 😂

Igår eftermiddag var lillan och jag på ÖF, Chloé hade absolut roligt men det var nästan bara bebisar där. Såg på henne att hon tyckte det var märkligt med allt skrikande när hon lekte, stannade och stirrade, haha. Hon minns tydligen inte sitt liv som bebis. 🙈 Blev i alla fall lite skevt när Chloé pratar och de flesta kröp runt. Får testa Villagatan igen där vi brukade gå, inser ju såklart att de flesta i Chloés ålder går på förskolan och att jag får “skylla” mig själv om vi inte hittar kompisar men några över 1 år borde ju fortfarande vara hemma. 🙂 Buskul blir roligt när det börjar, kanske ska sätta upp oss på två olika grupper i veckan. Hon är så framåt min lilla tjej och behöver såklart stimuleras. Jag gör allt jag kan för att hon ska ha det så bra som möjligt hemma med mig, försöker verkligen ge det bästa av två världar, hänga med sin mamma och få göra massa roliga aktiviteter. 🙂

Igår när lillan sov middag bestämde jag mig för att göra det också, SKÖNT!! Blev en nap på 45 min och så mycket energi jag fick. Valde att släppa mina “måsten” och faktiskt bara vila, var så jädra trött och för att vara en fungerande mamma resterande dag krävdes det lite sömn. Fick bli två blogginlägg igår, tycker ändå två stycken per dag är ganska bra när man har en liten galen Busa. 🙈

Den här fasen lillan är i just nu är lika med rätt galna humörsvängningar.. Igår bröt hon tillexempel ihop för att hennes hund Bibbi inte satte igång (måste byta batteri), när man inte får stå på bordet, påväg från ÖF fick hon ett utbrott i vagnen och ja de kommer och går lite hela tiden. Som vuxen känns det ju så märkligt att man kan växla mellan skratt och tårar så ofta, haha. 🤔

Lillans pappa kom hem en stund innan hon la sig igår, de busade runt som vanligt, från soffan hörde jag en riktig smäll. Lilla hjärtat sprang rakt in i glasdörren i hennes rum som hon tidigare hade stängt. Hon blev så ledsen och fick mysa i soffan framför tecknat innan hon somnade, ovanligt nog var det bara jag som fick trösta henne.

När liten Busa sussade åt vi middag och därefter myste med lite te ihop i soffan. En av mina favorit serier all time är Modern Family men vi hade hamnat lite efter, igår började vi kolla på säsong 8 och herregud vad rolig den säsongen hittills är. Under första avsnittet skrekgrätskrattade jag så tårarna sprutade, herregud vad skönt det är att gapskratta ibland. 😍

Nu sitter jag i soffan, Busa leker runt och jag funderar på om vi ska gå till gymmet eller inte, borde verkligen det. Min kropp är rätt mör då jag inte tränat på ett tag, hmm ska tala lite med mig själv angående detta och ta ett beslut snart. 🙈

Hoppas ni får en grym dag!

Kram Kram

En rimlig reaktion när hunden Bibbi inte fungerar.. 🤔

Hahah så här roligt är Modern Family!!

Mys med vår pälsbebis. ❤️

Morgonläsningen med Busan! ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Hej! Prova ÖF på Gärdet, vid Starrängsringen. Jag tycker att det varit övervägande barn från 12 månader där och flera som inte skulle börja på dagis denna termin. Bara öppen fm (mån-tors) dock men ingen stress att man måste vara där vid 9 som på Villagatan. Gullig kvinna som arbetar där och sångstund varje dag!
  Känner igen de där humörsvängningarna och dåliga tålamodet… min son får sjuka utbrott ibland🙈

  1. amandapanahi

   Hej Linda,

   Åh tack så mycket för tips, ska testat redan imorgon! 🙂 Puh, dessa svängningar alltså.. blir man någonsin van med det undrar jag, haha. :O

   Kram Kram

 2. Linnea

  På den ÖF där jag brukade gå när jag var föräldraledig finns något som kallas “Familjeöppet”. Det är i praktiken dit de går som antingen är hemma med äldre barn (över ett år gamla) eller de som t.ex. är föräldralediga med småsyskonet och därför bara får ha de äldre på förskola 15 timmar i veckan måste roa de äldre på något sätt, samtidigt som mamma eller pappa får dricka kaffe, haha. Det kanske finns något liknande i era krokar av stan? 🙂

  1. amandapanahi

   Hej Linnea,

   Åh tack, det ska jag kolla upp! Här får man ju ha amåttingarna på förskolan fulltid trots föräldraledig, så kanske inte finns då, får kika runt. 🙂

   Kram Kram