CHLOÉ 17 MÅN OCH ATT FÖRSTÅ HEJDÅ – Amanda Panahi

Amanda Panahi

CHLOÉ 17 MÅN OCH ATT FÖRSTÅ HEJDÅ

Hej alla fina,

Vilken härlig lördag vi har här i Stockholm. när lillan vaknade efter sin nap blev det parkhäng i Humlegården, man får passa på när solen skiner. 😀 Hon har ju härjat på nätterna så hade hoppats att hon skulle sova mer än 1 timme, men hon är på strålande humör så det räckte säkert. 🙂 Det är ju just den täppta näsan som väcker henne då hon vill snutta sin napp och den ekvationen blir svår och resulterar i en kamp för henne. Hon la sig lite gnällig men vaknade som världens gladaste lilla tjej, under typ 15 min gick hon runt och sa mamma och Loli. <3 Älskar när hon är på sitt bästa humör, en fröjd och hon åt dessutom så bra.

Chloé blev 17 månader igår, yay nästa månad kan jag börja skriva 1,5 år.. Haha. 😉 Som jag tidigare skrivit händer det nya saker hela tiden just nu och det är framförallt språket hon jobbar mycket med, det senaste är att hon vill sjunga. Hon sätter ihop 3 ord och kan ibland kommunicera det hon vill ha, alltid skönt när det kommer ord istället för gnäll. 😛 Det brukar börja med gnäll men så frågar jag vad hon vill ha och då säger hon det, tänker att det är bra att öva för att hon ska bli taggad att använda ord för att det är nice att bli förstådd. Att berätta allt hon ser i tillexempel böcker eller på  TV är väldigt kul, vet inte hur många gånger per dag jag hör ordet boll. 🙂 Hon är som jag sagt 1 milj gånger väldigt aktiv, märker det när hon är med andra barn att hon är så sjukt framåt och lite smått galen, haha. Så här i efterhand kanske förskolan vid 1,5 hade passat denna unga damen utmärkt men det visste jag inte när beslutet togs, då var hon en 6 månaders bebis liksom. Att underhålla och stimulera henne blir svårare och svårare, kan förstå varför så många sa att det är rätt krävande att vara hemma med 1,5 åring. Utan det minsta överdrift kan hon inte sitta still i mer än 3 sekunder, knappt framför tecknat. 😅 Men vi kör på med ÖF och parken, snart börjar även Buskul och jag tänkte testa att gå till badhus också. 😍

Något som är relativt nytt är att hon numera visar att hon förstår när någon lämnar henne, S har flera kvällar den här veckan fått erfara detta då han inte fått läsa med henne, hon skriker och kastar sig till mig. Straffar med andra ord honom. De hänger ju nästan varje morgon och sedan går han till jobbet och kommer hem lagom tills läggning om han ens hinner det, Chloé visar att hon vet att han lämnat henne och ska allt visa honom att hon inte gillar det. Hör dessutom på morgonen att hon frågar en del efter mig när jag ligger i sängen, en släng av mammighet börjar nog komma. Haha, så lägligt med NY och 4 dagar utan sin mamma. Nä, nu ska jag inte tänka så, tror faktiskt det kommer gå så bra så, men att hon kommer visa sina föräldrar sitt missnöje när vi väl kommer hem får vi nog räkna med. När S gör sig i ordning i hallen för att gå till jobbet säger hon hejdå baba eller bye bye baba, hon är med andra ord helt medveten om att han ska gå och vad hejdå betyder. Hon får ju i alla fall hänga med sin mamma hela dagarna, hur ska vi klara av att lämna henne på förskolan, puh, får en smula panik av den tanken, men vi är ju ändå väldigt säkra på att hon kommer vara mer än redo. 🙂 Att stålsätta sig och klara av att liten blir ledsen mär man lämnar dem är verkligen en stor utmaning som förälder.

Hej Busan ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej!
  Din blogg är så mysig och fin, och Er dotter!
  Tänkte fråga var de färgglada tavlorna i bakgrunden är ifrån? ☺️☺️

 2. Nathanelle

  Puh, känner samma. Elliot börjar på dagis nästa vecka och är snart 15 mdr. Han är mer än redo och det känns faktiskt väldigt skönt och kul att han ska börja. Men man får nog räkna med att det blir ett par tuffa veckor… 🙁

  1. amandapanahi

   Hej Fina,

   Jaa det är fasen inte mentalt enkelt att vara förälder.. 😅❤️ Tror också Elliot är mer än redo och kommer ta föris med storm! 😍

   Kram kram

 3. Maja

  Tycker ni är såå kloka som låter henne vara hemma länge när ni har möjligheten. Förstår att det känns krävande att stimulera en 1,5 åring dygnet runt, men tänk på hur det hade varit att ha henne i en förskolegrupp. Visserligen stimulerar barnen varandra i gruppen, men att behöva dela uppmärksamheten med upp emot 20 andra barn är stor skillnad mot att vara hemma med bara dig. Obs! Vill förtydliga att jag inte tycker att förskolan är en dålig plats, jag är själv förskollärare. Som sagt, kloka är ni!

  1. amandapanahi

   Tack för din kommentar Maja, behövde få lite pepp efter en halvtuff vecka! 🤗💗 Tror också i slutänden att det är ett bra beslut av oss, kan ju aldrig bli fel för barnet att umgås med sin mamma, som dessutom hittar på saker med henne varje dag. 🙂

   Kram kram