SÖNDAG OCH SJUKSTUGA – Amanda Panahi

Amanda Panahi

SÖNDAG OCH SJUKSTUGA

Godmorgon söndag,

Lilla hjärtat har blivit förkyld nu, ingen feber men är snuvig och lite hostig. Hon kom in till mig vid midnatt och ville sova på min kudde, av 1.80 m säng låg vi alltså på typ 60 cm ihop, hihi. Mysigt! Dock vaknade liten 05, damn täppta näsa, försökte givetvis somna om henne men när jag insåg att det var kört fick hon ligga med barnkanalen en stund. Inatt har jag max fått ihop 3,5 timma sömn, sjukt ändå att man fungerar, hade ju inte hänt innan barn. 😂 Supermammakrafter måste det vara. 💥 Chloé är rätt trött för tillfället och jag förstår att hon vaknade på grund av näsan och inte för att hon var pigg, blir lugn lek, sång och läsning här hemma nu på förmiddagen, somnar hon till kommer jag låta henne sova så att hon blir frisk snabbt. Vill såklart att hon ska va frisk när hon ska till mommo och härja. 🙂 Att ta näsdroppar är inte lätt alltså, det är en ren kamp, man önskar de kunde förstå att man bara vill hjälpa dem. 😌

Hade tänkt hänga på ÖF hela veckan men det kan vi ju glömma nu, får bli parklek istället. Hon är ju relativt pigg så det går liksom inte att vara inne och kurera som en annan hade gjort. Varför kan inte lillis bli sådär mysigt sjuk och bara vill ligga i mammas knä och sova. 🙈

Jag håller på att planerar outfits till NY, ska göra en organiserad packning och inte bara slänga mer en mängd plagg. Kommer prova ut allt och packa i just outfits, med utrymme för byte av något plagg vid eventuell shopping. 😁 Inte helt fel att dollarn gått ner såpass mycket inför min trip.😉 Ett snyggt skärp och ett par svarta stilrena spetsiga skinnpumps står högt på listan inför NY shopping. S kommer som sagt jobba en del då han är på konferens, alltså blir det en del ensamtid för mig. Att shoppa själv utan mannen låter som musik i mina öron, ingen som frågar om jag verkligen behöver plagget eller påstår att jag har liknande hemma, inga dumheter med andra ord. 🙂

Lite senare idag kommer en lista med vad jag det fram emot mest med resan. Är som sagt 4e gången jag är där nu så kommer bara vara fokus på att njuta av staden, inga semestermåsten. 🙂 Man kan ju säga att som mamma ser inte den listan likadan ut som inför weekendresor för några år sedan. 😅 Kämpar lite med tanken att lämna Busan och framförallt nu när hon blivit förkyld och mammig samma vecka, men med dessa typer tankar kommer jag ju aldrig kunna lämna henne. Vi vill i framtiden åka på i alla fall två weekendresor på tu man hand per år. Tror verkligen det är viktigt för relationen att komma bort ibland och ha möjligheten att tänka på annat än småbarnslivet, även om Busan alltid kommer vara samtalsämne nr 1! 😃

Nu ska vi leka vidare här! Vi hörs lite senare, hoppas på att er söndag startade lite senare än min, längtar lite tills vi ska ta en nap vid 11.

Kram kram

Ett trött litet gäng! 👶🏻❤️

Hej Busa!!

En ny och enligt Busan väldigt rolig morgonrutin. 😍

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Varje gång jag ser barn i 1-2 års åldern sova i vagnen vid 17-tiden i typ mataffären tänker jag att de omöjligt kan somna sen haha, skaaadad. Undrar om C alltid sovit dåligt på morgonen? Min snart 8 månaders bjuder rätt ofta på sovmorgon till 9:30-10:00 och somnar runt 20-20:30 på kvällen, vaknar vid 6-7 för en flaska och ny blöja men sen somnar vi om tillsammans. Beror nog på att hon inte sover mer än totalt 1-2h på dagen men sovmornarna lär ju bli ett minne blott när hon knäckt krypa-koden 🙂 kram!

  1. amandapanahi

   Hej Lisa,

   Hahah jag vet, får ännu mer ångest om det typ är mor/farföräldrarna som har sovande liten.. 😅😅

   Chloé har alltid haft en jobbig relation till sömn, tyvärr. Spelar ingen roll hur vi gjort med dagdrömmen nästan, nu sover hon 1 h, fattar ibland inte var energin kommer ifrån. 🙈 Tror säkerligen din lilla kommer fortsätta sova bra, kanske inte lika mycket men verkar va en bra sovis. 😍 Krypa är en rolig fas, dom blir så stolta!

   Kram kram

 2. Marie

  Hej! Vi hade också problem med nässpray i blrjan med vår lilla 1,5-åring. Men eftersom han vill göra allt själv fick han även ”hjälpa till” med nässprayen! Det funkade faktiskt riktigt bra!! Bars se till att det inte blir fler sprut än det ska! 😂

  1. amandapanahi

   Hej Marie,

   Tack för tips! 😍Testade ikväll och gick bättre, hon var dock snabb med att dra bort min hand men blev mindre dramatiskt när lek var involverar i processen. 😀

   Kram kram

 3. Carolina

  Hej! Ska åka till NY i mars och sitter och klurar vilka restauranger vi ska boka. Vill du skriva sen vilka ni går till och hur dem var?:)

 4. Malin

  Hel Amanda! När min lilla är täppt och förkyld så brukar jag ta avsvällande nässpray på henne när hon har somnat. Funkar inte när hon är vaken för hon vägrar 🙂 Finns Otrivin från 1 år och hon sover ostört hela natten när hon fått det. Kram

  1. Camilla

   Vill bara instämma i det Malin skriver! Vi har också kört med Otrivin innan sonen ska sova & det funkar super! Ren & skär lycka när ens barn kan somna om utan att va alldeles täppt. 🙏🏽