SVAR PÅ NÅGRA FRÅGOR – Amanda Panahi

Amanda Panahi

SVAR PÅ NÅGRA FRÅGOR

Hej Amanda! Hoppas du har de underbart i new york. Jag har läst din blogg sen du började blogga och har några önskningar på inlägg:) 1. Det hade vart väldigt roligt att få lära “känna” dina närmsta vänner lite mer, eftersom att de ofta cirkulerar här på bloggen. Hur träffades ni, hur länge har ni känt varandra, vad jobbar dom med, er relation osv. Hur ser du på märkeskläder till Chloe? Jag har själv inte barn men hade i framtiden också t.ex velat kunna köpa Moncler jackor, fina klänningar osv. Tänker att det ändå är mycket pengar att lägga 3000 på en jacka till någon som bara kan ha den en säsong. Finns ju så mycket delade meningar så hade vart intressant att höra din/eran syn på detta. 3. Berätta mer om ditt yrke. Hur kom det sig att valet föll på det, vad gör du under en dag mm. Så spännande! Tack för en bra blogg, blir lika glad varje gång jag ser att du uppdaterat! Tycker också du har mycket kloka värdering, så fortsätt stå på dig!

Först och främst, tack för dina fina ord. <3 Här kommer mina svar. 🙂

  1.  Ett sådant inlägg har jag på G, ska bara kolla med alla så det är okej att skriva om dem, men det tror jag. 🙂 Såklart kul att presentera de som står mig närmast för er. 🙂
  2. Så svår fråga det där, majoriteten av Chloés kläder är från kedjorna (H&M, Lindex, Zara och Polarn är favoriter), men jag kan absolut tycka det är kul med något riktigt fint ibland. 🙂 Har faktiskt inte lagt så mycket värdering i det och de flesta finare plagg är gåvor från nära och kära, kan räkna på två händer hur många dyra plagg vi köpt. Givetvis håller jag med om att det är lite onödigt då de växer ut kläderna snabbt. Första och hittills enda plagget hennes pappa köpt var ett set från Versace, haha hon hade det en gång då det var alldeles för tight, tror S fortfarande har ångest över detta. 😂 Jag försöker generellt leva på det sätt som passar oss utan att behöva tänka vad andra tycker om det. 🙂 Så länge man inte gör någon illa känns det som en bra princip, inser att många säkert tycker jag är fel på det ibland men så är man ju så olika också. 🙂
  3. Har skrivit lite om det här tidigare, det kan du hitta här, men för att göra en sammanfattning så fick jag upp ögonen för mitt nuvarande yrke (Inköpare på H&M) när jag efter gymnasiet jobbade i H&M butiker. 🙂 Jag kände direkt att JA det här vill jag jobba med och började kolla upp möjligheter, slutade med att jag pluggade på Textilhögskolan och efter sommaren var drömjobbet mitt. Under en dag börjar jag med att gå igenom mailen, kollar försäljning och snackar ihop mig med assistenten om det är något vi kan agera på, kollar posten efter provplagg som vi sedan provar ihop med design och mönsterkonstruktör på provmodell för att se så allt är bra, sitter i olika möten (allt från försäljning till möten där man går igenom kollektionen med chefer), skickar ut skisser från designers till produktionskontoret i Shanghai, kollar inspiration på diverse sidor, går igenom min budget och ser så den hålls (ibland tjatar på BC om lite mer, hihi), kvantifierar till alla länder (puh inte lätt) och ja en hel del spontana saker också. 🙂

Hej Amanda!! Skulle inte du kunna berätta lite om era rutiner med vovven? Funkar det de dagar din man är borta att vara själv med hund och bebis? Jag är nyfiken på hur ni får ihop det, är mäkta imponerad!

Hej Hej,

Ja ibland är det inte helt lätt att få ihop allt med både hund och barn.. 😛 En vanlig dag lämnar S honom på dagis, vi hämtar och Louis rastas när S kommer hem. När han är borta blir det såklart lite meckigt, på morgonen om vi inte lämnar honom på dagis blir det overall på och ner med båda två, sedan får Louis hänga på oss till parken etc, när han ska rastas för natten får jag helt enkelt springa ner och upp med honom när lillan sover, det fungerar ju nu då hon har spjälsäng och inte kan komma ur den. Hittills har hon aldrig vaknat under dessa minuter. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.