ÖPPNA FÖRSKOLOR – MINA FAVORITER – Amanda Panahi

Amanda Panahi

ÖPPNA FÖRSKOLOR – MINA FAVORITER

Hej alla fina,

Min lilla nos la jag vid 19, måste säga att det är en fröjd att natta henne! Jag kramar henne och sjunger trollmor, lägger ner henne och får höra natti mamma med en vinkning och rätt så ofta slängs det iväg lite pussar också. När hon väl ligger i sängen sjunger jag Blinka lilla stjärna, sätter på speldosan och går. Chloé somnar utan sång men jag tycker det är så mysigt. 🙂 I och med nattliga uppvak och tidiga mornar känns det väldigt skönt att hon somnar så lätt, alla får vi vårt. 🙂

Tänkte skriva lite om de Öppna Förskolor vi går till, nu blir det framförallt Östermalm med omnejd då vi bor här så kanske inte är super intressant för er alla. Men det går många smidiga bussar i stan så skulle absolut rekommendera dessa till alla som bor i Stockholm.

25de18e4-85c3-4134-957e-666e47d30b5c.jpgdb46d02b-5b4a-4b19-aca3-d0eee32ee1b9.jpg

Villagatan – Det här var den enda av mina fyra favoriter som jag visste om innan Chloé föddes, genom rekommendationer då. Vi hängde här väldigt mycket i höstas och förskolan är väldigt fin. Dock är det så jädrans fullt alltid, är du inte där prick 09 är det svårt att komma in. Mycket härliga leksaker i en fin lokal med en bättre sångstund. Verkligen en favorit men inte varit där nu i vår då jag helt enkelt tycker det är lite stressigt och alltid väldigt fullt, fungerade bättre när lillan var mindre. Att köra runt med bilar etc blir svårt där.

Info: Tillhör kommunen och är gratis, fika kostar runt 10 kr om jag minns rätt, men då bara kaffe skulle jag säga.

88cf52a6-cf73-4812-85bd-d7e295676d68.jpga2d3ffd2-768f-4a0f-a619-59a0ac352e44.jpg

Engelbrekt – En väldigt mysig ÖF med god fika. 🙂 Leksakerna är äldre, inte alls lika modernt som Villagatan. Sångstunden är fin med väldigt gullig och kreativ personal som ger allt, uppskattat av småttingarna. Chloé och jag är här på tisdag eftermiddag men jag skulle säga att majoriteten är runt 6-12 mån, alltså är hon lite stor för den gruppen, blir lätt att hon är nära att köra på alla krypisar.

Info: Tillhör Svenska Kyrkan och är gratis, fika kostar 20 kr men är då riktigt bra med mackor, kaffe, frukt etc. 🙂

Oscars kyrka – Den här förskolan är vi rätt så nya på, gillar den verkligen, högt i tak och två stora rum. En liten rutchkana mitt i rummet som givetvis är väldigt poppis, här är barnen runt 12-17 mån skulle jag säga. Ibland även storasyskon med. 🙂 Mysig sångstund men inte lika “seriös” som ovan två förskolor. Chloé gillar verkligen att vara här, skulle säga att det är vår favvo just nu i den här åldern.

Info: Tillhör Svenska Kyrkan och kostar 20 kr per gång. Fika kostar 15 kr och är knäckebröd, rån, ost, kaffe etc.

bc07b19e-1081-4db4-b676-e86f5b4edf0b.jpg

2b235d7e-33ae-4e79-a5fa-087dbfdf6836.jpgGärdet – Tillhör samma församling som Oscars och är även denna en ny favorit. Flera stora rum med bra möjlighet till fri lek, även här känner jag inte att Chloé är för stor men såklart det finns småttingar också. Väldigt fint kök till barnen här med korg, vagn och låtsas mat. Även rutchkana till lillans förtjusning. Varvar mestadels denna och Oscars för tillfället. 🙂

Info: Tillhör Svenska Kyrkan och kostar 20 kr per gång. Fika kostar 15 kr och är knäckebröd, rån, ost, kaffe etc.

Alla ovan nämnda Öppna Förskolor kan jag verkligen rekommendera, in och kika på hemsidorna för info om tider och olika grupper. Som sagt, alla är toppen och för oss är det kanon att variera då de erbjuder lite olika saker.

Hoppas någon har nytta av detta inlägg och fråga mig gärna om ni undrar över något och sist men inte minst jag är mamman som älskar att sitta och snacka medans småttingarna leker så om ni ser mig får ni lova att komma fram. 😀

Kram Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Åh tack för tips!! Har bara varit på Villagatan men efter bebis nr två kommit i sommar ska jag testa de andra 🙂

 2. Sandra

  Hej! Jag undrar bara om hur det funkar med förskolorna som drivs av Svenska kyrkan? Är själv inte religiös alls så vet inte vad jag tycker om det sker religiös undervisning?

  1. amandapanahi

   Hej Sandra,

   Absolut inget sådant. 🙂 Är ju en öppen förskola så ingen undervisning bara lek. Sista låten i sångstunden brukar vara tryggare kan ingen vara, men då är det ju bara att inte sjunga med. 🙂

   Kram