CHLOÉ 1,5 ÅR – Amanda Panahi

Amanda Panahi

CHLOÉ 1,5 ÅR

Dagen till är tänkte jag föröka sammanfatta hur vår Busa är just nu. 🙂 Det är minst sagt mycket person i en liten förpackning. Jag tycker det är så roligt att vara hemma med henne nu, skördar liksom frukterna efter allt slit, missförstå mig rätt det är slitigt nu också, men på ett annat sätt. Vi kan kommunicera på en helt ny nivå och det gör allt så mycket enklare. Rutinerna sitter där de ska och ja allt flyter på här hemma. Det krävs mycket stimulering och aktivering, helst två aktiviteter per dag, hon är inte barnet man kan vara hemma med en hel dag och mysa. Mysa vet hon knappt vad det är, jag snor åt mig mys när hon kollar tecknat och när vällingen dricks. 😛

Personlighet:

Glad! Ja hon är verkligen en glad, social och framåt liten människa. Men med en jädrans vilja som hon visar väldigt tydligt. Nu när hon kan säga allt hon vill blir det samma ord på repeat, typ Bippi om hon vill spela det spelet, givetvis ger jag inte med mig, om jag gör det förstörs all balans här hemma och Chloé kommer styra den här familjen, haha. Det blir riktiga krokodiltårar när hon inte får sin vilja igenom, men ganska snabbt går liten vidare i livet och blir glad. Hon är mammig, vill helst se mig hela tiden, om hon inte hart för roligt vill säga, typ på ÖF då struntar hon fullständigt i mig. Här hemma blir hon ledsen om jag går på toa och pappa är med henne, hon har efter vi var i New York förstått att mamma faktiskt kan försvinna några dagar. Mamma, mamma, mamma har redan börjat haha, speciellt när jag gör något annat som hackar lök och inte kan lyfta upp henne. På nätterna ropar hon också på mamma när hon vaknat, min lilla älskade människa. <3 Hon är så rolig, sprallig, väldigt social. älskar att dansa, pratar med alla och bara lever livet.

Mat: 

Nja, hon är väl inte direkt allätare men hon har hittat sina favoriter. Avokado älskar hon, vilket såklart är toppen, blir minst en per dag. Inga andra grönsaker är aktuellt, tuggar gärna på typ en paprika men tror aldrig hon svalt en bit, hihi. Busan gillar mest vanliga rätter som köttfärssås, pasta, kalkonkorv, torsk, makaroner osv. Bananpannkakor blir det också rätt ofta här hemma, känns som en bra lunch, då med keso och avokado. Gröt och klämmisar ratar hon oftast. 2 flaskor välling per dag (morgon och kväll, totalt 400 ml), hon dricker forfarande OTTO och älskar den. Vällingen är vår mysiga stund på kvällen där lillan blir redo för natten. 🙂

Sömn:

Chloé lägger sig 19 varje kväll, utan någon lång nattning, jag sjunger två sånger sedan går jag ut och hon somnar. 🙂 Blir alltid uppvak på natten och då får hon komma till oss. Hon vaknar mellan 06-06.30, mornar oss alltid lite sängen innan hon tröttnar och kastar sig ner. På dagen lägger jag henne runt 11.30, då sover hon ungefär 1,20 min. För oss är detta väldigt bra och att hon varje natt hamnar i vår säng ser vi numera som något mysigt. <3

Utveckling;

Den här lilla damen har bråttom med det mesta. Hon snackar på, hoppar runt, räknar och sjunger 🙂 Så häftigt att hon förstår konceptet räkna, även om hon kör följden 2,3,4,1,7,8,9,10 hihi, hon räknar vid rätt tillfällen som när vi går i trappor, duktig liten Busa måste jag säga. Hon har alltid varit väldigt fysisk, gick och hoppade tidigt, jag märker att hon har bra kontroll över sin kropp och kan dansa rätt “strukturerat”. Även idag när hon var med på ett träningspass kollade hon vad instruktören gjorde och härmade, lillis löste till och med knäböj med gummiband över huvudet samtidigt. 😛 Att hon är så snabb med allt är kul men givetvis inget vi lägger allt för stor vikt i, alla tar den tid de behöver och jag är övertygad om att Busa kommer vara långsammare i annat.:) Tänkte köpa hem en potta till henne, mest för att se om hon tycker det är roligt och allt eftersom förstå konceptet, men tror napp och blöja är två saker där hon inte kommer stressa fram, vi kommer såklart ta det i Chloés takt. Det är så kul att få följa denna lilla människas utveckling, att få se världen utifrån hennes perspektiv är riktigt häftigt. En del i mig vill verkligen stoppa tiden nu, jag njuter av hennes sällskap varje dag, även om hon försöker driva mig till vansinne, det testas mycket gränser just nu!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    Så fantastiskt fin tjej ni har! Kul att läsa om hennes utveckling 😊. Undrar hur ni fick så enkla nattningar? Minns att du ammade rätt länge? Har själv en 8 månaders som just nu men i princip alltid ammats till sömn men nu somnar endast i famen och gärna ammandes! Pappa duger därmed inte så bra, sen samsover vi också för att vi ska få så bra sömn som möjligt! Spjälsängen bredvid används mest dagtid för lek! Har du skrivit ngt inlägg om detta tidigare?