DET DÄR MED AMNING OCH HÅR – Amanda Panahi

Amanda Panahi

DET DÄR MED AMNING OCH HÅR

Hej alla fina <3

I och med graviditet, barnafödande och amning händer ju så mycket i kroppen, vissa mer logiska än andra kan man tycka. Om vi ska vara lite ytliga är tappa hår en ganska tråkig del av amningen, såklart drabbas inte alla av detta men det gjorde jag och även de flesta av mina vänner. Inte super skoj när man får med sig en näve hår vid tvätt.. Någon som känner igen sig?? Inte nog med att jag tappade hår, det blev väldigt flottigt och har så förblivit. Jag hade problem med fett hår i tonåren och nu är det tillbaka, nästan så att det syns på kvällen om jag tvättade det på morgonen. Någon som sitter inne på tips?

Håret som tappades under perioden jag ammade är i alla fall påväg tillbaka, men just nu ser det för roligt ut, haha. Utväxten ser ut som att jag sparat ut lite härliga polisonger. 😛 Ja ni ser ju på bilderna här nere, svårt att få bukt på denna vilda frisyr, hjälpte inte ens med att låna vax av mannen idag. 😉 Generellt rätt svårt att få till en snygga frilla nuförtiden, blir liksom locka, uppsatt med mina nya polisonger eller köra på den stripiga flott looken. Tänkte testa Olaplex, har fått i en goodie bag, kan ju inte skada att prova. Någon som har erfarenhet? Kanske något kosttillskott som kan hjälpa till lite på traven?

Som sagt, inte ett världsligt problem med mindre eller flottigt hår, men lite segt får man väl ändå erkänna att det är.. Kan tänka mig att jag inte är ensam om att känna så. Ska i alla fall boka in ett besök hos frisören snarast, skönt med en uppfräschning av färgen nu till våren. 🙂

Kram Kram

Hej snygga frissa. 😂😂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Alltså kan verkligen rekommendera silicea (tabletter). Det tar dock lite tid innan man ser resultat men mitt hår har verkligen blivit så bra av det och tåligt. Kombinerar dessa med dagliga vitaminer och använder Maria nila inpackning som också håller håret i bra skick. Ett sista tips är att investera i en bra borste, typ Mason Pearsons borste som finns på bland annat NK – såå bra.

 2. Malin

  En nyhet för dig med det har INGENTING med amningen att göra att man tappar så mycket hår. 😉 det beror helt enkelt på att det stannar av under graviditeten och ca 2-4mån så börjar man tappa allt det som man normalt skulle ha tappat egentligen….
  Har inte ammat mina 4 barn och har tappat hår ca 3mån efter förlossn med allihop! 😉

 3. Lisa

  Säger bara Biotin! Har inte tappat hår efter bebis än (ammade 1 månad och hon är nu 8 mån) och hoppas det inte händer. Men för ett par år sen var jag jättestressad på jobbet och tappade mycket hår, min frissa tipsade om biotin och det hjälpte massor! Dock viktigt att det inte är ett sk hår och nagel tillskott för det är alldeles för liten dos, jag kör på rent och kommer aldrig sluta, tyvärr så växer ju allt hår på kroppen lite mer men äh ändå värt det.
  Kör den starka på 1000ug, beställer ofta flera burkar i taget så man inte står där utan. Kram!

  https://www.svenskhalsokost.se/solgar-biotin?da=14-135&gclid=EAIaIQobChMIv6b9meXG2QIVHdwZCh3eugasEAQYASABEgJtsPD_BwE

  1. Michelle

   Lisa, jag såg din kommentar och kan inte låta bli att skriva. Jag befinner mig i en liknande situation då jag tappat/tappar extremt mycket hår pga stress och känner mig så väldigt ensam i det hela då ingen i min närhet har råkat ut för något liknande. Hur länge tog du Biotin innan du märkte skillnad? Hur många månader tappade du hår och efter hur lång tid började du se att håret var på väg tillbaka? Har ditt hår kommit tillbaka helt eller är ditt hår tunnare nu än innan? Förlåt för massor med frågor. Vore dock så tacksam för svar, tusen tack på förhand.

   1. Lisa

    Hej! Jag minns också att jag kände så, hade liksom aldrig haft det problemet innan och aldrig tänkt på det tills man verkligen kände att det blev tunnare och jag var faktiskt rätt ledsen även om det “bara” är hår. Det här är typ 3,5 år sen så minns inte exakt men jag upplevde att det gick rätt fort när håret blev tunnare, frågade min frissa och hon tyckte också att det kändes. Sen tog det nog minst 3-4 månader innan jag märkte skillnad från att jag började med tabletterna, då började det växa ut som småhår från hårbotten (min frisör såg detta och då fattade jag ju att Biotionet hjälpt). Det tar ju absolut lite tid för det ska ju växa ut från roten igen, det är nog inte lika tjockt men jag minns ju mitt hår från när man var typ 15 och det är klart att det kanske inte är lika bra kvalitet vid 31 efter blekning osv, sen har jag även fått barn för 8 mån sen och dom hormonerna påverkar ju också. Tror dock att det är viktigt att äta dom kontinuerligt för det lagras ju liksom i kroppen och hjälper till så länge man fyller på.

    Helt klart värt att testa det är ju inte så dyrt, men ge det tid tyvärr är det ju ingen mirakelkur 🙂 lycka till!

 4. L

  Olaplex har räddat mig efter det du beskriver. Fick även låta håret hålla ut en vecka fett. (Hemskt) och börja tvätta en gång i veckan. Max 2. Så släppte det. Nu blir de typ aldrig fett. Och kvalitet såå mycket bättre. Lycka till!

 5. Sara

  Tvätta med Kevin nurphys detox schampo 1 gång i veckan. Tvätta flera gånger till schampot verkligen löddrar. Funkar för mig som lätt får fett hår,

 6. Malin

  Åååh dessa jädra polisonger! Jag har lika, ser inte klok ut 😁 jag tappade också hår efter bebis, nu efter 2,5 år är det tyyyp tillbaka efter skonsamma frisörbesök, massa inpackning och olaplex samt en rejäl kapning av svallet.. klippte även en längre lugg som dolde pollisarna lite 👍🏼 Det går säkert över lagom till nästa bebis ska amma 😂❤️