BABY SHOWER – TIPS OCH PRESENTER – Amanda Panahi

Amanda Panahi

BABY SHOWER – TIPS OCH PRESENTER

Inlägget innehåller annonslänkar!

 

Hej alla fina,

Jag är givetvis ingen expert på Baby Showers, men har varit på en del, närmare bestämt 5 stycken inklusive min egen. 🙂 Det har varit en del olika upplägg och det finns såklart inga rätt och fel. Det här med Baby Showers är ju ett rätt så nytt koncept i Sverige och inte lätt att veta hur det ska gå till. I USA tror jag det är vanligast med överraskning och som jag förstått det får man orimligt mycket presenter, typ barnvagnar etc. :O Galet! Min Baby Shower bekostade jag själv men Steffi (Chloés gudmor) fixade med den och fick även hjälp av ett gulligt gäng att styra ihop på själva dagen. Det blev ändå ett roligt överraskningsmoment tyckte jag, för mig fanns det inte på världskartan att det hela skulle vara en överraskning så jag tog tag i det själv och bad Steffi hjälpa till. 🙂 När jag har varit på överrasknings Baby Showers har vi gäster fått swisha, sedan vet jag även att många har Baby Showers där man hjälps åt att baka etc. 🙂 Som sagt så finns det så många olika sätt och inget är rätt, skönt va. 🙂 När det kommer till dekoration kan jag tipsa om My Perfect Day och Leila´s General Store.

Gällande presenter tycker jag man ska utgå lite från typ av tillställning, när vi har swishat för att vara med har det såklart inte blivit en så dyr present, då är det ju toppen att gå ihop ett gäng. 🙂 Tror vi lagt mellan 150-200 kr (utöver swish) per person. Steffi köpte jag en mycket dyrare present till, men då för att jag är Lykkes gudmor. 💗 Till Sofia tror jag att Steffi och jag la 1000 kr ihop, även det är mycket men då bjöd hon på allt och vi är väldigt nära. Tycker som sagt inte det finns några rätt och fel här, men kanske det är roligare att spara det lite finare till bebisens ankomst, dop eller namngivning. 🙂 Det viktigaste enligt mig är att så många som möjligt kan komma och vill fira, sedan är presenterna sekundära!

 

Vad jag köpt till vänner:

Till Margaux köpte Micki och jag en väldigt fint body med en elefant från Livly.

Till Sofia köpte Steffi och jag ett fint set från Burberry.

Till Rebecca var vi ett gäng som köpte tavla från Mighetto och en gullig nalle.

Till Steffi köpte jag filt och tossar från Soft Goat (se nedan i kollage).

 

Här kommer lite förslag på presenter, tänk att det ska vara till bebisperioden, känns mest relevant då barnet inte ens är fött, hihi. Som sagt vill ni köpa något finare, gå ihop ett gäng.

BeFunky Collage b

Nalle | Kashmirfilt | Kashmirsockar | Muslinfilt | Sängkläder | AmningskuddeGosedjur | Välkomst Set | Body | Bärsele

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vilket roligt inlägg! Jag kände att jag vill addera lite om hur det funkar i USA 😊 Här planerar man oftast sin egen shower med hjälp från blivande mormor/farmor. Det är en urgammal tradition precis som med bridal shower. Jag och min man ville ha vår baby shower ihop eftersom vi båda skulle bli föräldrar👶🏻. Här så registrerar man en önskelista på olika affärer så gästerna vet vad de ska köpa😊 Jag skulle säga att man ger mellan $50 och $100 när man går på en shower. Nära släktingar ger ofta ganska mycket mer. Sen är det vi som betalar allt mat och dekoration till showern. Vi hade 50/60 personer ungefär och allt kostade cirka $1,000. Vi fick då vääääldigt många presenter inklusive vagn, bilbarnstol och blöjor i massor😊 Ha en fin kväll😘

  1. amandapanahi

   Åhh spännande att läsa om! :)) Hade rätt i att man får mycket paket iaf, hihi! 😍 Då gjorde jag rätt amerikanskt som stod för den själv. Vad mysigt att ha ihop! 🙂

   Kram kram