RECEPT – INDISK DAAL – Amanda Panahi

Amanda Panahi

Annons

RECEPT – INDISK DAAL

Jag fick fråga om receptet från mitt samarbete med Linas Matkasse, det ska ni såklart få. 🙂 Perfekt vardagsmiddag och jag fick även över till en lunch. Det var alltså en Indisk Daal med mango/gurk sallad och ris.

 

Ingredienser:

Grytan:

1 bit färsk ingefära (2 msk)

1 gul lök

1 morot

2 viktlöksklyftor

1 msk garam masala

2 tsk spiskummin

2 tsk curry

2 förp röda linser

1 burk konserverade körsbärstomater

1 dl vispgrädde

3 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

Sallad:

1/2 gurka

1/2 ask mynta

1 paket upptinad mango

Salt och peppar

Tillaga:

Finhacka gul lök, grovriv moroten, skala och finriv ingefära och häll av och skölj linserna. Hetta upp olivolja i en stekgryta, kör i ovan ingredienser och pressad vitlök. Ner med alla kryddor (ink salt och peppar), jag tog mer än receptet angav. Låt allt fräsa i 2-3 min.

Tillsätt röda linser, körsbärstomater, vispgrädde, vatten, och en tärning buljong. Sjud i 10 min.

Tärna gurkan, grovhacka myntan och blanda ihop med mangon och lite salt.

Serveras med ris efter smak. 🙂

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons