1,5 ÅRS KONTROLL OCH EN FRÅGA – Amanda Panahi

Amanda Panahi

1,5 ÅRS KONTROLL OCH EN FRÅGA

Godkväll alla fina,

Hoppas ni har haft en smärtfri måndag. 🙈 Alltid lite tungt efter helgen tycker jag, att jag dessutom gick till fel ÖF imorse var ju inte uppfriskande, haha, kan säga att de ligger inte direkt bredvid varandra.. Fick vandra vidare och grämde mig lite över att vi gick miste om lektid. Busan har haft en speciell dag, pendlat mellan en rolig Busa, en ledsen, en galen och en envis.. Det resulterade i en chokladbit och kaffe i köket för mig, lillan läste i soffan, var en välbehövlig 2 min paus från varandra. 😂

Idag var vi som sagt på BVC för kontroll, Chloé drygt 1,5 år är nu 85 cm lång och väger 11,8 kg. Ligger medel på vikt men hon har faktiskt hoppat upp ett snäpp på längd. 🙂 I övrigt gick besöket väldigt bra, hon gick raka vägen fram och började rita, pekade på sina kroppsdelar, byggde med klossar och avslutade med att säga Hejdå Ulrika, älsklingen! Kan knappt ta in att min lilla bebis är liten tjej nu. Nästa besök är vid 3 års ålder, det kändes också rätt galet! 😅

Jag fick en kommentar från en gullig läsare som undrar om Chloé lär sig persiska, tänkte jag svarar här för er som missat det. 🙂 Chloé och hennes baba pratar bara persiska! Så himla bra och hon förstår såååå mycket, säger även många ord. Nu mär farmor varit här blir det extra mycket persiska, haha gäller att jag förstår.. Oftast har hon dock koll på vilket språk hon “pratar” med vem, vilket är så coolt tycker jag. Det är så tydligt att hon inser att det är olika språk, barn är häftiga. Hör hon exemplevis persiska i parken eller på ÖF kollar hon med en förvånad uppsyn som att hon tänker, varför pratar ni mitt och babas språk. Gulligt! Ni kan läsa mer om beslutet att lära henne två språk här!

Nu ska vi mysa in oss och kolla The Crown! Vi hörs imorgon!

Kram Kram

En Busa lekte givetvis i väntrummet. 🙂

För att sedan leka vidare på ÖF, pussel är verkligen en ny favvosyssla! 💗

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Hej Amanda, firar ni det persiska nyåret som är imorgon? Undrar även om ni gör något mer iranskt utöver språket med Chloé? Bra att ni satsat på språk men det finns ju mycket mer att hämta från hennes andra kultur 🙂 Planer på att resa till Iran tex?

  Undrar även om du kan göra ett inlägg om din/er syn på alkohol och barn? Man ser en hel del alkohol på era bilder och vore kul med ett inlägg med din syn (kanske redan finns, har inte följt med sen början)

  Tack för en fin blogg!

  1. amandapanahi

   Hej Erika,

   Tack för din kommentar och vad roligt att du gillar min blogg! 🙂

   Gällande nyåret imorgon så blir det tyvärr inget firande då S inte är i Stockholm då. Annars blir det generellt lite tråkigt med den delen då hans familj bor i Göteborg. Håller med, så viktigt och tänker att det blir mer av det när Busan är lite större. En plan på att resa till Iran är av flera anledningar inte aktuellt i dagsläget men det vore verkligen en dröm att en dag åka dit.

   Inget du missat och kul att du hittat hit. 🙂 Till vardags dricker vi ingen alkohol och vi tar på fredag kväll efter Chloé lagt sig 1-2 glas vin och likaså på lördagskvällar. Vi har givetvis som regel att undvika alkohol i större mängder, alltså fest om Chloé är med, skulle aldrig hända att någon av oss är det minsta berusad med henne! Får rysningar av bara tanken! 🙁 Är vi på semester så kan vi även ta ett glas till lunch, det samma om vi äter en lördagslunch med vänner.

   Kram kram