3 FRÅGOR – Amanda Panahi

Amanda Panahi

3 FRÅGOR

Godkväll alla fina,

Hur taggade ni på långhelg, jag är verkligen pepp på att hänga med min lilla familj i Gbg flera dagar. 🙂 En Busa mår bra nu, börjat äta lite igen, JIPPI. Ringde Kry idag och det verkar inte vara något som behöver behandlas. Hon är verkligen på bättringsvägen, samma gamla vilda Busa skulle jag säga, dock skippade vi ÖF idag då hon hade dålig mage igår och vill såklart inte riskera nått. Jag brukar ju då och då köra 3 frågor, helt enkelt när jag känner att det är lite frågor som kan vara kul att skriva om i ett inlägg.

Älskar din blogg så mycket! Den betyder massor för mig. Tycker inte det märkts av alls att du inte varit på topp, men även om det gjort det har man ju förståelse för att det inte alltid kan vara så lätt att blogga med en liten. Jag jobbar också hemifrån samtidigt som jag är hemma med min tjej och det är fasiken inte alltid lätt. Ska man jobba eller duscha under napen är ju den ständiga frågan hehe 😀

Skulle bli så glad om du kunde skriva lite om det här med syskon.. jag fick frågan ”När kommer nästa då?” första gången när min dotter var 3 månader. Hon blir 2 år i Juni och det känns som att alla förväntar sig att det ska komma en till snart. Och många i min omgivning som fick barn som oss 2016 är redan gravida eller har fått.. jag är inte alls redo! Vet inte ens om jag någonsin kommer att bli det. Vår tjej har så mycket energi och jag vet ärligt talat inte om man orkar eller skulle hinna med en till? Känner nog att om det skulle bli en till blir det kanske när hon är runt 4 och inget blöjbarn länge.

Det vore så kul att höra dina tankar kring detta. Kan du också känna stress eller irritation över folk som frågar?

Stor kram!

Först och främst, tack! Vad glad jag blir! <33

Tror nästan mest att jag fått den frågar här i bloggen, eller så kanske jag inte märker när folk frågar mig. 😛 Men jag håller verkligen med dig, det känns som att ALLA har fått eller ska få barn redan. Halva min mammagrupp och flera bekanta som fick 2016 väntar nummer 2. Jag är inte där riktigt än! Skrev ett inlägg för några månader sedan som du kan hitta här. Jag har precis som du skriver fått lite panik, shit alla skaffar nummer två.. Men vill verkligen inte stressa i detta beslut och att få en liten till nu, puhh blir svettig av tanken. Jag hade en väldigt jobbig spädbarnstid och har inte riktigt kommit över den. Får jag önska så blir jag gravid efter sommaren då jag vill ha runt 3 år mellan småttingarna. <3 Men vi oss inte redo då så är det ingen stress! 🙂

Hej Amanda!
Tack för en fin blogg och allt du delar med dig av. Jag har en fråga till dig. Min sambo, likt dig man, är affärsjurist här i Stockholm och jobbar ofta till kl 22-23 tiden. Vi har än så länge inga barn men jag funderar över hur det kommer bli i framtiden när vi har det. Du nämner ibland att din man kommer hem sent på vardagar och behöver jobba mycket på semestern. Hur hanterar du det nu och hur tänkte du kring det innan Chloe kom? Jag blir lite orolig att behöva vara mycket själv med en liten bebis tex i framtiden.
Kram!

Åh tack, och tack för att du följer oss här! 🙂 Förstår verkligen dina tankar! De första 3 månaderna med Chloé var några av de tuffaste månaderna arbetsmässigt för min man någonsin och för mig med liten hemma. Han gjorde allt för att avlasta mig så mycket det gick men det var en jobbig period. Nu har vi hittat en bra balans där han försöker vara hemma mer på morgonen och komma hem innan läggning så ofta som möjligt. Vi har våra resor ihop där de får mycket tid ihop, han jobbar mest när liten sover på semestern. Men ja jag har varit mycket själv med Chloé och precis som er pratade vi mycket om det här innan vi skaffade liten, jag var nog ganska beredd på det. Idag känner jag verkligen inte att han träffar Chloé mycket mindre än en förälder som jobbar och barnet går på förskola. 🙂 Helgerna har dessutom blivit rätt heliga, inte ofta han sitter och jobbar nuförtiden.

Ni verkar ha så härliga dagar! Måste vara kul att ha många vänner att hänga med på dagarna. Jag är först ut bland mina vänner, känns bitvis lite ensamt. Jag undrar hur du gör när ni går ut och käkar både lunch och middag, Bokar du bord innan och säger att du/ni har en barnvagn med eller chansar du att den får plats? Min lilla kille är tre månader och jag är så nojig att vagnen inte ska få plats. Hehe jag är nojig nybliven mamma 🙂 Kram

Ja nu är det verkligen så många av mina vänner som fått småttingar, så roligt! Kan avundas att de är så många som är lite i samma fas samtidigt, jag var precis som du först ut och det var väldigt ensamt många gånger. Mammagruppen blev min räddning då jag höll på att sjunka ner i ett riktigt soffhål! Som ruttad gåutochätamamma så har jag rätt bra koll vart jag kan komma med vagn utan att säga till innan och vice versa. Men ett stalltips är att alltid säga att du har vagn. 🙂 Nu är Busan oftast vaken och då kan jag vara lite mer spontant för jag kan ställa undan vagnen. Förstår verkligen din känsla, jag var likadan, man är lite nojig för allt, vågar knappt gå in en butik på grund av två trappsteg. Allt är så nytt, tog exempelvis många månader innan jag vågade åka rulltrappa med vagnen. Som svar på din fråga, alltid bäst att säga till och vill du spontant gå in någonstans så är det bara att fråga så löser de det säkert. 🙂

Hihi den här bilden fick helt orimligt haka på det här inlägget för att jag kan sakna just det där ögonblicket med min lilla Busa. <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Hej!
  Det var jag som skrev fråga nr 2. Tack för att du tog dig tid och svara utförligt! Det är nog som du säger, att prata om det och vara förberedd, även om det inte alltid går när tuffa perioder plötsligt kommer! Tack för svaret! Ha en fin dag 🙂

 2. Nina

  Hej Amanda!
  Jag undrar ifall du har något tips till någon som ska resa med hund i kabinen första gången!
  Brukar Louis bli stressad eller ligger han mest och sover? Klarar han sig utan att kissa hela vägen till Malaga eller brukar det hända någon olycka i hundväskan?

  1. amandapanahi

   Hej Hej.

   Åh spännande. 🙂 Louis har aldrig blivit stressad av flyg, han gillar det, somnar av trycket vid start och halvsover hela resan. Jag öppnar alltid upp väskan så han kan stoppa ut huvudet, panik att ligga instängd. Louis är bra på att hålla sig och inga olyckor hittills. Vid landning brukar vi klappa honom så det inte blir en chock när hjulen sätts ner. 🙂

   Lycka till!
   Kram Kram

 3. Ellen

  Många intressanta frågor!

  Jag känner igen mig supermycket i fråga nr 1. Jag fick min son i slutet av november och fick frågan om när det är dags för syskon av kollegor redan som gravid(!!!!!!!), vilket kändes sjukt stressigt. Jag ser nog gärna att jag har 4-6 år mellan barnen om vi överhuvudtaget vill ha syskon i framtiden.

  Självklart finns det fördelar både med att ha syskon tätt och med att ha lite längre mellan dem, men jag och min sambo har hittills sagt att vi gärna vill att vår son kan klara sig lite själv när/om man har en spädis hemma.

  Kram och tack för en bra blogg <3